Acasă Special Opinii Opinie: “De ce sta Ponta in biroul lui Nastase?” sau “Povestea unui...

Opinie: “De ce sta Ponta in biroul lui Nastase?” sau “Povestea unui golem prea strans legat de stapanul sau!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Uitarea este atributul uman pe care politicienii mizeaza de fiecare data cand se adreseaza electoratului. Profitand de aglomerarea uluitoare de informatii, beneficiind de un arsenal eficient de manipulare si dezinformare, politicieni (precum Ponta sau Nastase), indiferent de culoare, eludeaza filtrele noastre rationale, incercand sa atinga, la nivel de discurs, rezervoarele noastre afective si mai ales revansarde.

In mirosul de transpiratie, sange si praf de pusca al maselor puse pe revolutie, lucreaza insa, in ocult, grupuri de putere conectate la marea caracatita.

Bucuria scaparii de un guvern dubios, in fruntea caruia s-a aflat pentru 78 de zile, fostul director al S.I.E, Mihai Razvan Ungureanu, acuzat direct si public de fostul purtator de cuvant al S.R.I-ului, Nicolae Ulieru, ca face jocurile unor servicii de informatii straine, se poate constitui intr-un paravan destul de opac in spatele caruia sa se ascunda gastile noii puteri.

Profitand de relaxarea multimilor satisfacute de prabusirea portocaliilor-prazulii, baietii destepti ai PSD-ului, strans legati de sireturile gulerelor albe din PNL si PC, isi freaca satisfacuti labutele de sobolani in fata farfuriei cu cascaval proaspat care este si va fi bugetul de stat.

 

Miza dosarelor Nastase

Monica Macovei, fost ministru al justitiei a declarat ca guvernul MRU a picat ca Adrian Nastase sa scape de dosarele care i-ar fi transformat spatiul celor patru case in ingustimea unei celule racoroase.

Acum, desigur, nici Monica Macovei nu prezinta incredere absoluta, mai ales din cauza presiunilor puse pe anchetati, cat timp a fost procuror inainte de 1989, dar cu siguranta s-a facut remarcata, mai ales in ultimii ani, pentru constanta prin care i-a acuzat si demascat pe liderii politici care nu au vrut sa inteleaga ca banii murdari si puterea curata nu pot locui in acelasi cos.

Dincolo de emotii si intelegand alternanta la putere ca o dovada sine qua non a democratiei, jurnalistii, singurii civili care n-au voie sa uite, ar trebui sa-si sporeasca vigilienta si sa monitorizeze toate operatiunile oculte, prin care unii vor incerca sa se albeasca, iar altii sa-si recupereze din prejudiciul impus de opozitie.

Noi o vom face. Si daca pomeneam mai devreme de labutele de sobolani si de farfuria cu cascaval, sa nu-l neglijam pe Guzganul rozaliu… Iar circula liber prin conductele puterii! De ce sta Ponta in biroul lui Nastase?

romanianfiles.com