Acasă Multimedia Fotogalerie De ce oamenii gandesc diferit? Tipurile de gandire care ne schimba destinul!

De ce oamenii gandesc diferit? Tipurile de gandire care ne schimba destinul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

1gandirea negativa4. Gandirea negativa

Stil defensiv, pasiv, neconstructiv, demobilizare sau blocaj in fata dificultatilor marite, anxietate, nefericire, ostilitate, conflict cu propria persoana, imagine de sine negativa, autoprogramare mentala pentru esec, complexe de inferioritate, valorificare scazuta a propriului potential si concentrare asupra defectelor.

 

1gandirea divergenta3. Gandirea divergenta

Gandirea divergenta reclama din partea subiectilor cautarea cat mai multor solutii sau indepartarea in cat mai multe directii in raport cu punctul initial de plecare. Ea se misca de la unitate la diversitate, de la sintetic la analitic.

 

1gandirea laterala2. Gandirea laterala

Gandirea laterala inseamna: a vedea si a interpreta in moduri si expresii diferite lucruri si idei care erau vazute si interpretate in acelasi fel; a restructura vechile tipare, a evada din obisnuit si a construi noi modele; a genera nu numai noi idei, ci si a declansa conflicte intre ideile opuse, intre cele vechi si cele noi; a lucra prin salturi, nu prin „pasi marunti” ; a ajunge la o solutie concreta noua, interesanta chiar daca pasii au fost eronati; a schimba incadrarea in clase si sisteme (ceea ce fost introdus Ia un moment dat intr-un sistem poate fi introdus la un alt moment intr-altul); a opera nu doar cu elementele relevante, ci si cu cele irelevante; a permite ca elementele spontane ale gandirii sa influenteze gandirea planificata, sistematica, sau invers.

 

1gandirea eficienta1. Gandirea eficienta

Gandirea eficienta ar trebui sa satisfaca doua criterii: a) urmarirea, intr-un mod rezonabil, a procedeelor stabilite; b) utilizarea, asa cum este de asteptat, a informatiei complete (Moore et al., 1985, p. 15). Cand aceste doua criterii nu sunt luate in considerare, ci dimpotriva, ele sunt incalcate, avem de-a face cu o gandire ineficienta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos