Acasă Multimedia Fotogalerie De ce oamenii gandesc diferit? Tipurile de gandire care ne schimba destinul!

De ce oamenii gandesc diferit? Tipurile de gandire care ne schimba destinul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gandirea nu functioneaza la fel la toti oamenii, ea ne modeleaza caracterul, ne controleaza viata, ba chiar ne formeaza si destinul. Va prezentam mai jos cateva tipuri de gandire in care fiecare se poate regasi:

1gandirea algoritmica10. Gandirea algoritmica

Gandirea algoritmica este bazata pe operatii prefigurate, conservative, habituale, pe treceri riguroase de la o stare la alta in succesiunea obligatorie a evenimentelor in timp, efectuarea corecta a unui „pas” conducand in mod necesar la solutionarea integrala si sigura a problemei.

 

1gandirea euristica9. Gandirea euristica

Gandirea euristica presupune operatii in curs de elaborare care abia urmeaza a fi descoperite, desfasurarea ei avand un caracter arborescent, din fiecare „nod” subiectul trebuind sa aleaga o stare (cale) din mai multe posibile.

 

1gandirea inductiva8. Gandirea inductiva

In gandirea inductiva miscarea cunoasterii se realizeaza de la particular la general, de la multitudinea trasaturilor, atributelor la concepte, relatii, legi. Gandirea inductiva surprinde regularitatea, ceea ce este comun, constant, invariant. Pornind de la stimuli, subiectul construieste o schema de raspuns careia i se adapteaza.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos