Acasă Stirile zilei Tech De astazi vorbesti gratis la telefon oriunde in lume!

De astazi vorbesti gratis la telefon oriunde in lume!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aplicatia WhatsApp are, incepand de astazi, o noua functie, ce le va permite celor care o folosesc nu doar sa trimita mesaje, ci sa isi si sune prietenii folosindu-se doar de internet.

Disponibilitatea apelurilor telefonice prin intermediul WhatsApp a fost activata. WhatsApp testeaza A/B Voice Call pentru Android si iOS de cateva luni. Reprezentatii WhatsApp au confirmat recent ca au testat functia, aceasta fiind deja disponibila pentru utilizatori in ultima versiune a aplicatiei, iar acum a fost implementata si in mod oficial. Asadar, vor exista si schimbari minore ale interfatei utilizatorului: va aparea butonul pentru sunat langa numele contactului, iar cand este apasat acel buton, apelul este initiat, mentionandu-se cuvintele „WhatsApp Call”.

Va costa acesta functie?

Nu, serviciul este gratis si nu va fi taxat de WhatsApp. Ca si alte aplicatii ca Skype sau Vicer care ofera si disponibilitatea apelurilor telefonice, WhatsApp va efectua apeluri telefonice cu ajutorului internetului, WI-Fi sau mobile data. Atentie insa, cei care au banda limitata la internetul pe mobil functia de apelare va functiona la o viteza mai mica.

E disponibila pentru oricine?

Din nefericire, in momentul de fata noua functie este limitata doar pentru cativa utilizatori. Ea va functiona pe toate dispozitivele cu sistem de operare Android, iar in prezent se fac teste si pentru utilizatorii de iPhone. Se pare, ca nu va fi putea fi folosita deocamdata pe cei cu Windows Phone.

Cum poti dispune de functia de apeluri telefonice?

Ca sa poti avea Whatsapp cu functia de voice calling pe Android tot ce trebuie sa faci este sa descarci ultima versiune a aplicatiei (2.12.12) de pe site-ul oficial al companiei aici, intrucat in Google Play se afla inca versiunea 2.12.5, care nu suporta noua functie.

Sursa: libertatea.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos