Smartphone-urile au patruns adanc in viata noastra in ultimii ani, dar totodata piratii cibernetici au profitat de acest lucru si au intensificat atacurile informatice catre aceste telefoane.

„Piata telefoanelor mobile este guvernata de inovatie si se concentreaza pe adaugarea functionalitatilor care au legatura tot mai mult cu marketingul decat cu masurile de securitate si respectul pentru viata privata”, a declarat James Lyne, responsabilul pentru securitate globala in cadrul Sophos in ultima zi a Congresului mondial al telefoniei mobile.

Acesta a punctat responsabilitatea fabricantilor in ce priveste sensibilizarea insuficienta a consumatorilor in acest domeniu, in care mai putin de 40% utilizeaza un cod PIN de acces.

Producatorul sud-coreean Samsung a insistat, duminica, in timpul prezentarii modelului Galaxy S6 pe noua functionalitate de incarcare a bateriei fara a folosi dispozitivul la priza si pe functiile sporite ale camerei sale foto, insa nu a fost prezentata vreo informatie despre protectia sa antivirus.In prezent ne confruntam la smartphone-uri cu probleme pe care le-am experimentat in urma cu 15 ani pe calculatoarele personale. Deja sunt tot mai multe probleme de securitate iar tinand cont de puterea lor de calcul smartphone-urile sunt veritabile calculatoare portabile, conectate la Internet in permanenta, a declaratTanguy de Coatpont, directorul general Kaspersky Lab Franta.

Cel mai recent studiu al Kasperky Lab subliniaza ca 28% dintre utilizatorii de telefoane inteligente ignora aproape in totalitate programele malware orientate impotriva telefoanelor mobile, facand astfel jocul infractorilor cibernetici.

Cel mai suprinzator este faptul ca 26% dintre persoanele chestionate constientizeaza riscurile dar nu se ingrijoreaza deloc, insa aceasta iresponsabilitate provoaca de doi ani de zile infractorii cibernetici sa fructifice aceste avantaje ale telefoanelor inteligente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.