Acasă Stirile zilei Darius Valcov este terminat! DNA i-a facut al treilea dosar penal

Darius Valcov este terminat! DNA i-a facut al treilea dosar penal

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul ministru Darius Valcov este urmarit penal intr-un nou dosar penal, pentru trafic de influenta, fiind suspectat ca in perioada in care era primar al Slatinei i-a cerut administratorului unei firme care avea contract cu primaria suma de 2,5 milioane de lei, din care a primit mare parte.

Ce spun procurorii

In perioada noiembrie-decembrie 2012, suspectul VALCOV DARIUS-BOGDAN i-a pretins unui denuntator, administratorul unei societati comerciale, suma de 2.500.000 lei, reprezentand un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele incasate de societatea denuntatorului de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior, iar in perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 a primit, in mai multe transe, de la respectiva societate, printr-o firma intermediara, suma de 2.146.270 lei, in schimbul interventiei pe langa factori de decizie din cadrul Primariei Slatina, astfel incat denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate.

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice si executia lucrarilor pentru izolarea termica a fatadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind in valoare de 24.833.258 lei fara TVA.

Suspectului Valcov Darius-Bogdan i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.  In dosar se efectueaza acte de urmarire penale si fata de alte persoane.

In 3 iunie, procurorii DNA il anuntau pe Darius Valcov, adus atunci din Arestul Politiei Capitalei, ca este urmarit penal intr-un al doilea dosar, pentru trafic de influenta, avand in vedere ca anul trecut, in perioada in care ocupa functiile de senator si ministru al Finantelor, a luat de la un om de afaceri 10% din valoarea unui contract.

De asemenea, in primul dosar deschis pe numele lui Valcov, procurorii DNA l-au trimis in judecata, in 20 mai, pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupa de acesta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos