Calin Popescu a incercat sa-si asigure presedintia ALDE dand din coate impotriva celor care i-au fost alaturi, calcand pe onoare si respect si, mai mult, intreband apoi de ce au tradat, afirma fostul copresedinte al partidului, Daniel Constantin.

„Regret sa constat si dupa ziua de ieri ca domnul Tariceanu nu a inteles nimic din discutiile/criticile din ultimele saptamani cu privire la comportamentul sau politic extins. in continuare, prin minciuna, incearca sa acopere abuzurile pe care le face! A incercat sa-si asigure presedintia dand din coate impotriva celor care i-au fost alaturi, calcand pe onoare si respect si, mai mult, intreband apoi de ce au tradat! Este precum in bancul celebru in care impingi pe cineva pe scari si apoi intrebi de ce se grabeste”, a scris Constantin duminica pe pagina sa de Facebook.

El spune ca nu este pentru prima data cand, in numele unui „liberalism autentic”, Tariceanu provoaca scindari si tradari, punand iremediabil prin longevitatea acestor actiuni o pata pe intreaga clasa politica romaneasca de dupa 1989 si aminteste in acest sens „episoadele din 1991, 2006, 2014 si 2017”.

„Regret ca nici macar in al 12-lea ceas, Tariceanu nu a inteles motivele care ne despart in mod fundamental. Eu nu fac politica pentru functii, deci nici nu pot fi cumparat cu functii. in caz contrar astazi as fi fost langa domnia sa in functii precum cea de viceprim-ministru. Am ales sa sacrific aceste functii pentru oameni, nedorind sa invat lectia predata si la care ma indemna ‘presedintele’ Tariceanu. Nici acum nu a inteles ca am condamnat minciuna si ipocrizia, caracteristici definitorii ale comportamentului sau. Acesta este si motivul pentru care am facut demersurile in justitie. impotriva sa, nu a partidului. Congresul ALDE pe care l-a comandat Tariceanu va ramane, din pacate, o pata imposibil de sters in cariera sa politica! Alta”, conchide Daniel Constantin.

Calin Popescu-Tariceanu a fost ales, sambata, presedinte al ALDE, el fiind unicul candidat pentru aceasta functie in partid, dupa inlaturarea lui Daniel Constantin.

Tariceanu a fost ales cu 1.065 de voturi „pentru” si 29 „impotriva”. Din echipa de conducere a ALDE mai fac parte 16 vicepresedinti si 17 membri simpli, informeaza News.ro.

Cei 16 vicepresedinti sunt: Gratiela Gravilescu, vicepremier si ministrul a Mediului in Guvernul Grindeanu; Teodor Melescanu, Andrei Gerea, Varujan Vosganian, Constantin Avram, Steluta Cataniciu, Toma Petcu, Ovidiu Silaghi, Alexandru Baisanu, Ioan Tintean, Mihai Nita, Marian Cupsa, Mircea Molot, Ion Cupa, Nicolae Nasta si Dumitru Lovin.

Alte 17 persoane au fost alese in Biroul Politic Executiv al ALDE in calitate de simpli membri: Daniel Chitoiu, Dian Popescu, Mircea Minea, Viorel Ilie, Viorel Palasca, Marius Popa, Ioan Ciugulea, Cornelia Negrut, Cristian Dima, Jian Turcan, Ionel cel Mare, Florica Calota, Ioan Lazar, Remus Borza, Radu Cojocaru, Marius Mateescu si Catalin Harnagea.

Procesul de votare si de centralizare a rezultatelor a durat peste sase ore, desi a fost unul electronic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.