Tariceanu si-a dat arama pe fata! „Tinerii de la proteste, masa de manevra a binomului! Coldea si Codruta, comparati cu Ceausescu si Lenuta! – Cap Limpede

Tariceanu si-a dat arama pe fata! „Tinerii de la proteste, masa de manevra a binomului! Coldea si Codruta, comparati cu Ceausescu si Lenuta!

Calin Popescu Tariceanu a vorbit in discursul tinut sambata la congresul ALDE despre „moda catuselor” si liberalismul autentic, sustinand ca tinerii care au iesit la proteste impotriva OUG13 au fost folositi ca masa de manevra. Tariceanu a fost felicitat de Kelemen Hunor si elogiat de Emil Constantinescu.

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu le-a transmis sambata delegatilor la Congresul partidului ca, la momentul infiintarii ALDE, in Romania incepuse „moda catuselor” iar a fi liberal nu era „la moda”.

„V-am cerut sa mergem impreuna pe un drum dificil. In 2014, incepuse deja moda catuselor. Drepturile si libertatile cetatenilor erau considerate un lux de multi oameni politici si de foarte multi oameni de la varful sistemului, asa cum unii doresc sa se denumeasca. (…)

Click pe aceeasi tema:  Piata Victoriei fierbe! PSD si ALDE au scos romanii din nou in strada! "Nu vrem sa fim o natie de hoti!"

Ca sa fii liberal autentic in 2014 era riscant sau, cel putin, nu era la moda. La moda erau insa declaratiile de dragoste facute institutiilor de forta. La moda era sa inchizi ochii la abuzuri. Daca criticai abuzurile institutiilor de forta insemna automat ca esti un politician corupt si ca esti impotriva justitiei”, a declarat Tariceanu, in discursul sau la Congres, informeaza Agerpres.

Co-presedintele ALDE, singurul candidat la sefia partidului, a mai sustinut ca tinerii care au iesit la proteste impotriva ordonantei 13 au fost folositi ca „masa de manevra”, informeaza News.ro.

Click pe aceeasi tema:  DNA a dezvaluit cum a fost emisa OUG 13 care a scos lumea in strada! Ce infractiuni au punctat procurorii!

„Imi amintesc ca in anii 90, tinerii erau cuprinsi de o atitudine feroce impotriva binomului din perioada comunista, adica Ceausescu si Lenuta. Acum am vazut cu stupoare, nu mi-a vent sa cred cand am vazut multi tineri sustinand binomul Coldea si Codruta. Ei nu inteleg, din pacate, pericolul incalcarii drepturilor si libertatilor cetatenilor pentru ca, spre deosebire de tinerii de la inceputul anilor 90, nu au trait experienta traumatizanta a comunismului”, a sustinut Tariceanu.

Acesta a lansat atacuri si la adresa PNL, partidul din care a facut parte pana in 2014 si pe care l-a condus timp de mai multi ani. El a ironizat-o pe Raluca Turcan, presedintele interimar al PNL, care o lauda in urma cu mai multi ani pe Elena Udrea, spunand ca „poate fi un adevarat Kill Bill al politicii romanesti”.

Click pe aceeasi tema:  PSD da in clocot! Codrin Stefanescu a izbucnit la televiziunea de partid! "E o rusine in toata galaxia sa-l aud pe ministru cu un blablabla ieftin"!

„Ma uit, din pacate, cu regret, la PNL”, a spus Tariceanu, adaugand ca liberalii sunt condusi acum „de o reincarnare a lui Bill Kill, cel care a ucis si ultimele farame de liberalism din partid (…) A fi liberal in PNL a devenit o crima, care se pedepseste cu izolarea. Nu este de mirare ca putinii membri de partid care mai cred in valorile si principiile liberale sunt marginalizati”, a mai sustinut Calin Popescu-Tariceanu, citat de News.ro.

 

spre