Potrivit evz.ro, secta australiana Martorii lui Iehova a ascuns in ultimii 60 de ani peste 1.000 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor.

Pe data de 7 septembrie a acestui an, a avut loc procesul in cazul abuzurilor sexuale ale sectantilor, care au fost ascunse atata timp. Acestia incearca sa se scuze prin faptul ca religia lor este una foarte stricta, iar asemenea cazuri trebuie ascunse de catre adepti.

Conform sursei mentionate, din anul 1960 pana in momentul de fata au fost 1.006 cazuri de acest fel, iar acest lucru se va putea dovedi la urmatoarea audiere, unde Angus Stewart va veni cu probe concrete, ce vor dovedi ca acuzatiile aduse Martorilor lui Iehova sunt reale. Pe langa aceste dovezi vor fi si doi martori, care vor sustine ca abuzurile sexuale impotriva copiilor trebuie sa ramana secrete. Acestia sustin ca de multe ori au incercat sa denunte astfel de abuzuri, dar au fost opriti de catre biserica.

Dupa ancheta facuta de catre autoritatile australiene, peste 401 membri au fost exclusi din cult, din cauza acestor abuzuri, iar altor 230 de membri li s-a dat voie sa ramana in continuare in biserica. In timpul acestor anchete, biserica australiana a incercat prin diferite metode sa impiedice rezolvarea cazurilor, impunand conditia ca la astfel de acuzatii sa existe cel putin doi martori care sa ateste ca abuzurile au avut loc. Din cauza acestor conditii, au fost blocate circa 125 de persoane care ar fi avut legatura cu abuzurile sexuale impotriva copiilor.

Ancheta impotriva abuzurilor care au avut loc in aceasta secta continua, iar cei care vor fi gasiti vinovati vor plati cu ani grei de inchisoare pentru faptele comise.

Secta Martorii lui Iehova este originara din Australia, in lume exista peste 8 milioane de adepti, iar in Australia peste 68.000. In Romania, numarul membrilor acestei secte este in jur de 40.000. Adeptii acestei religii se bazeaza foarte mult pe respectarea Bibliei, iar persoanele care incalca cuvantul biblic sunt aspru pedepsite, putand fi excluse din cult sau rupandu-se relatiile sociale cu acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.