Rugaciunea, impreună cu postul si milostenia, este unul din cei trei stalpi ai evlaviei, iar Biserica ne invata ca toate virtutile si harurile lui Dumnezeu se obtin in primul rand prin rugaciune.

Rugaciunea I-a (luni)

Catre Sfintul Arhanghel Mihail

Mare Arhanghele al lui Dumnezeu Mihaile, biruitorul demonilor, biruieste-i si zdrobeste-i pe toti vrajmasii mei vazuti si nevazuti. Si roaga-L pre Domnul Atottiitorul sa ma mintuiasca de toate necazurile si de orice boala, de rana aducatoare de moarte si de moarte naprasnica, o, mare arhistrategule Mihaile, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a II-a (marti)

Catre Sfintul Arhanghel Gavriil

O, mare arhistrategule al lui Dumnezeu Gavriile! Tu i-ai binevestit Preacuratei Fecioare Maria zamislirea Fiului lui Dumnezeu. Vesteste-mi si mie, pacatosului, ceasul strasnic al mortii mele si roaga-L pre Domnul Dumnezeu pentru pacatosul meu suflet ca sa-mi ierte pacatele mele si sa nu ma opreasca diavolii la vami.

Rugaciunea a III-a (miercuri)

Catre Sfintul Arhanghel Rafail

O, mare arhistrategule al lui Dumnezeu Rafaile! Tu esti calauza, doftor si tamaduitor, povatuieste-ma spre mintuire si vindeca-mi bolile cele sufletesti si trupesti. Du-ma la prestolul lui Dumnezeu si roaga milostivirea Lui pentru sufletul meu pacatos, ca sa ma ierte Domnul si sa ma pazeasca de oamenii rai de acum si pina in veac. Amin.

Rugaciunea a IV-a (joi)

Catre Sfintul Arhanghel Uriil

O, mare arhistrategule al lui Dumnezeu Uriile! Tu esti stralucirea focului Dumnezeiesc si luminatorul celor intunecati de pacate: lumineaza mintea mea, inima mea, vointa mea cu puterea Sfintului Duh. Povatuieste-ma pe calea pocaintei si roaga-L pre Domnul Dumnezeu sa ma izbaveasca de iadul cel mai de jos si de toti vrajmasii cei vazuti si nevazuti, intotdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a V-a (vineri)

Catre Sfintul Arhanghel Selafiil

O, mare arhistrategule al lui Dumnezeu Selafiile! Tu il rogi pre Dumnezeu pentru oamenii credinciosi, roaga indurarea Lui si pentru mine, pacatosul, ca sa ma izbaveasca Domnul de toate napastele si bolile si de moarte naprasnica si sa ma invredniceasca de Imparatia Cerurilor impreuna cu toti sfintii in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a VI-a (simbata)

Catre Sfintul Arhanghel Iegudiil

O, mare arhistrategule al lui Dumnezeu Iegudiile! Tu esti aparator plin de rivna a slavei lui Dumnezeu. Tu indemni spre preaslavirea Sfintei Treimi, indeamna-ma si pre mine, trindavul, sa slavesc pre Tatal, pre Fiul si pre Sfintul Duh si roaga-L pre Domnul Atottiitorul ca sa zideasca intru mine inima curata si duh drept sa innoiasca intru cele dinlauntru ale mele si cu duh stapinitor sa ma intareasca a ma inchina in duh si adevar Tatalui si Fiului si Sfintului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a VII-a (duminica)

Catre Sfintul Arhanghel Varahiil

O, mare arhistrategule al lui Dumnezeu Varahiile! Stind inaintea prestolului lui Dumnezeu si de acolo aducind binecuvintarea lui Dumnezeu in casele credinciosilor robilor Sai, cere de la Domnul Dumnezeu indurare si binecuvintare caselor noastre, ca sa ne binecuvinteze si pre noi Domnului Dumnezeu din Sion si din Muntele cel Sfint al Lui si sa prisoseasca belsugul roadelor pamintului. Sa ne daruiasca noua sanatate si mintuire si intru toate buna sporire, biruinta si stapinire asupra vrajmasilor si sa ne pazeasca intru multi ani, ca intr-un gind sa slavim pre Dumnezeu: pre Tatal, pre Fiul si pre Sfintul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.