Doua obuze au lovit marti dimineata Ambasada Rusiei din Damasc in momentul in care incepea o manifestatie de sustinere pentru aceasta tara, a carei aviatie ofera de doua saptamani sprijin aerian fortelor regimului presedintelui Bashar al-Assad impotriva rebelilor, relateaza AFP.

Doua obuze au cazut in jurul orei locale 10:20 (07:20 GMT) in incinta misiunii diplomatice ruse, provocand panica in randul celor 300 de persoane adunate in fata cladirii ambasadei pentru a multumi Rusiei pentru interventia sa in Siria, dupa cum a relatat un fotoreporter France Presse de la fata locului.

Nu exista raniti printre manifestanti, potrivit acestuia, in timp ce nicio informatie nu a fost facuta publica privind eventualele distrugeri produse in interiorul ambasadei, relateaza Agerpres.

Manifestantii agitau fotografii cu presedintele rus Vladimir Putin, drapele si pancarte in sprijinul Rusiei. Dupa caderea obuzelor, un grup dintre ei a scandat: ‘Cu sangele nostru, cu sufletul nostru, ii vom apara pe Putin, Assad si Siria’.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), rachetele au fost trase de rebeli islamisti pozitionati in jurul capitalei siriene Damasc.

La 20 septembrie, cu zece zile inainte de debutul interventiei ruse in Siria, un obuz a fost tras ‘asupra teritoriului ambasadei Rusiei in Siria’ din Damasc fara a provoca pagube, dupa cum a indicat atunci Ministerul de Externe rus. Ministerul a condamnat ‘acest bombardament criminal’ si a declarat ca asteapta ‘o condamnare clara a acestui atac terorist din partea intregii comunitati internationale, inclusiv din partea actorilor regionali’, potrivit comunicatului.

Ambasada Rusiei la Damasc, instalata in cartierul Mazraa, a fost anterior vizata in mai multe randuri de tiruri cu mortiere. In luna mai, un barbat a fost ucis in apropiere de cladirea ambasadei in urma unor tiruri care vizau sectorul misiunii diplomatice ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.