Liderul PSD, Liviu Dragnea, a gasit solutiile temporare pentru a aplana conflictul din interiorul organizatiei PSD Bucuresti, condusa de Robert Negoita. Acesta a fost nevoit sa faca un pas in spate, iar in locul acestuia a fost numita presedinte interimar Gabriela Firea, a anuntat, marti, liderul social-democratilor, Liviu Dragnea.

Decizia a fost validata de Comitetul Executiv National al PSD reunit la Palatul Parlamentului.

„Neplacuta starea care a existat in organizatia PSD Bucuresti, in ultimele zile. Neavand de gand sa las sa se perpetueze asa ceva, in conditiile in care PSD-ul are prima sansa la Bucuresti, astazi au fost luate niste decizii si de catre CExN si de unii colegi. Dl. Robert Negoita astazi a decis sa se retraga din functia de presedinte al organizatiei municipale Bucuresti si a propus-o pe dna Gabriela Firea ca presedinte interimar, pentru ca sansele acestei colege sa creasca, in conditiile in care Gabi Firea, pentru noi, este prima optiune ca si candidat pentru Primaria Generala a Capitalei”, a detaliat Dragnea.

CExN al PSD a decis totodata excluderea din partid a lui Ilie Rafael, care a facut niste afirmatii in presa „care incalca in mod flagrant codul de conduita”. „Si chiar daca nu era acel cod adoptat, masura era aceeasi, a fost exclus din partid. Atacuri impotriva unui coleg de partid care nu sunt permise”, a argumentat presedintele PSD.

Citeste si: Se pregateste un puci in PSD Bucuresti inainte de alegeri! Oamenii lui Dragnea vor capul lui Negoita!

De asemenea pentru faptul ca organizatia PSD sector 5 intentionase sa organizeze un miting impotriva unui alt coleg de partid, CExN al PSD a decis suspendarea lui Cristian Rizea, pe o perioada de sase luni, din functia de presedinte al organizatiei PSD sector 5, conducerea interimara fiind preluata Ligia Moldovan. In prezent, Ligia Moldovan detine functia de presedinte al organizatiei de femei PSD sector 5.

„De asemenea, pentru ca dna Firea nu mai poate ramane presedintele organizatiei PSD Ilfov si pentru ca Ilfovul este o organizatie importanta in contextul alegerilor locale din Bucuresti si pentru a se realiza totusi o colaborare buna intre Ilfov si Bucuresti, Robert Negoita a fost numit secretar regional pe regiunea Bucuresti — Ilfov pentru a ajuta si campania de la Ilfov si campania de la Primaria Capitalei”, a precizat Liviu Dragnea.

La sefia organizatiei PSD Braila a fost numit Ion Rotaru, in functia de presedinte interimar, locul fiind vacantat la ultimul congres PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.