Acasă Stirile zilei Justitia Curtea de Apel Târgu Mureş a decis să Sorin Apostu va rămâne...

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis să Sorin Apostu va rămâne în arest

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, miercuri, ca fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, să rămână în arest, sentinţa putând fi atacată în termen de 24 de ore de la pronunţare.

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins ca nefondate cererile fostului primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, şi ale omului de afaceri Călin Mihai Stoia de revocare a mandatelor de arestare preventivă şi eliberare sub control judiciar, astfel că aceştia vor rămâne în arest.

Curtea de Apel Târgu Mureş a considerat, de asemenea, ca nefondate cererile celor doi şi ale apărătorilor acestora de punere de îndată în libertate şi de schimbare a mandatelor de arestare preventivă cu interdicţia de a părăsi ţara sau localitatea.

Potrivit magistratului Mihaela Creţu de la Curtea de Apel Târgu Mureş, instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv în cazul lui Apostu şi al lui Stoia şi a decis să o menţină.

Sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, ceruseră, luni, magistraţilor Curţii de Apel Târgu Mureş să fie eliberaţi, susţinând că nu reprezintă pericol public.