Cap Limpede

Transporturi

Cum va circula metroul dupa 15 mai. Anuntul autoritatilor

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat joi masuri de siguranta pentru transportul cu metroul incepand cu 15 mai. Metrorex va folosi toate trenurile disponibile, astfel incat timpii de asteptare sa fie intre 2-3 minute, respectiv 6-7 minute.

„Maine (vineri – n.r.), la initiativa domnului prim-ministru, vom avea o discutie clara despre masurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport in parte, incepand cu data de 15 mai. (…) Suntem pregatiti sa luam masuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou. Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru ca la metrou, mai intai, trebuie sa ne asiguram ca accesul se face in conditii de siguranta. in statii, de asemenea, se pastreaza distanta. Noi venim cu maximum de trenuri posibil in aceasta perioada, astfel incat timpii de asteptare sa fie intre 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, in functie de statiile Metrorex”, a declarat joi ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

Bode a subliniat ca institutiile statului au obligatia sa vina „cu un set de reguli pentru tot ceea ce inseamna transportul public, fie ca vorbim despre cursele speciale, cursele regulate, fie ca vorbim despre transportul cu metroul”.

Seful de la Transporturi a precizat ca in zilele urmatoare vor fi anuntate masurile concrete care urmeaza sa fie luate pentru fiecare mod de transport in parte. in opinia lui, pana pe data de 15 mai, Comisia Europeana va veni cu un set de recomandari in acest sens, care vor fi aplicate de toate statele membre.

„Noi am avut saptamana trecuta o reuniune a Consiliului de ministri de transporturi din Uniunea Europeana. Toate statele membre au solicitat, la unison, o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandari, astfel incat toate statele membre sa le poata aplica unitar. (…) Credem ca, pana pe data de 15 mai, Comisia Europeana va veni cu un set de recomandari pe care le vor aplica toate statele membre”, a explicat acesta.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-105468").on("click", function(){ $(".com-click-id-105468").show(); $(".disqus-thread-105468").show(); $(".com-but-105468").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});