Chinezii folosesc tehnica aceasta de mii de ani. Este una dintre cele mai vechi metode de tratament asiatice.

Preseaza ferm pe spatiul dintre degetul mare si cel aratator timp de 30 de secunde si, astfel, vei scapa de stres, tensiuni si chiar de durerea de cap. Presiunea trebuie sa fie suportabila ca durere, iar dupa 30 de secunde vei resimti efectele benefice.

Practicantii presopuncturii folosesc aceste tehnici de 5.000 de ani! Gandeste-te la aceasta terapie ca la versiunea fara ace a acupuncturii!

Presopunctura nu implica nimic mai mult decat aplicarea de presiune folosindu-ti degetele. Atunci cand apesi anumite puncte din organism, reechilibrezi sau eliberezi qi (pronuntat „chi”), o forma subtila de energie care curge prin corp pe canale care se intersecteaza asemenea unor sosele. Sau, cel putin, aceasta este explicatia oferita de cei care practica medicina traditionala chineza.

Doctorii occidentali nu sunt inca siguri cum functioneaza presopunctura, desi studiile recente arata ca aceste meridiane energetice chiar exista si degetele fac organismul sa elibereze analgezice naturale, cunoscute sub numele de endorfine. Acesti compusi calmeaza durerea musculara si faciliteaza circulatia sangelui, inducand o stare generala de bine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.