Cei mai multi dintre noi s-au confruntat macar o data cu acest incident neplacut, lipirea unei gume de mestecat de haine sau de talpile incaltarilor.

Cum scoti guma de mestecat de pe haine si din par

Elementul-cheie in aceasta operatiune este gheata. Pentru a scoate guma de mestecat de pe piele, aplica pe zona pe care este lipita guma un saculet in care introdu cateva cuburi de gheata. Lasa-l cateva minute pe guma lipita, apoi, dupa ce aceasta s-a intarit, indeparteaz-o usor, pe bucati, cu ajutorul unei spatule de lemn, scrie avantaje.

Sterge bine urma ramasa cu un tampon demachiant imbibat in otet alb. Lasa sa se usuce, apoi lustruieste-o zona de pe care ai indepartat guma cu ceara de aceeasi culoare cu haina.

Cum scoti guma de mestecat de pe tesaturi

Inainte de a te apuca sa scoti guma de pe o haina, consulta eticheta pentru a afla cu ce fel de material ai de-a face.

– Daca este o haina sintetica, aplica pe ea, asa cum am descris si in cazul pielii, un saculet plin cu gheata. Dupa ce guma s-a intarit, indeparteaz-o cu o spatula de lemn, apoi freaca pata ramasa cu un tampon demachiant imbibat in apa in care ai stors zeama de la o lamaie. Daca pata rezista, repeta operatiunea inca o data.

– Guma de mestecat de pe hainele de bumbac se indeparteaza astfel: aplica gheata pe guma, razuieste-o cu un cutit dupa ce s-a intarit, apoi sterge pata cu alcool, daca materialul este colorat, sau cu inalbitor, daca materialul este alb.

– Daca ti s-a lipit guma de mestecat pe blugi, pune gheata pe ea, apoi indeparteaz-o cu ajutorul unei linguri. sterge urma ramasa cu alcool de 90 de grade sau cu otet.

– In cazul hainelor de matase, dupa ce aplici gheata, sterge pata ramasa cu o solutie obtinuta din apa si alcool de 90 de grade. Apoi clateste cu apa curata.

– Guma lipita de hainele de lana se indeparteaza astfel: aplica pe ea un saculet cu gheata, freaca pata ramasa cu o carpa de bumbac inmuiata in alcool diluat, apoi cu o alta carpa imbibata in apa curata.

– De pe blana naturala, poti indeparta foarte usor guma inghetand-o, eliminand-o cu ajutorul spatulei de lemn sau al lingurii, apoi frecand pata ramasa cu o carpa inmuiata intr-o solutie obtinuta din apa si alcool. in cazul blanii sintetice, foloseste otet fierbinte in locul alcoolului diluat.

Cum scoti guma de mestecat de pe talpile pantofilor

Tuturor ni s-a intamplat sa calcam in guma, iar senzatia ca asfaltul te trage inapoi e de neuitat. Dar cum scapi de guma lipita pe talpa? Evident, o supui aceluiasi proces de intarire cu ajutorul ghetii, apoi o indepartezi cu cutitul. Urma ramasa o elimini cu un burete de sarma inmuiat in acetona.

Cum scoti guma de mestecat de pe diverse suprafete

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.