Taximetristii fura clientii bucuresteni zi de zi cu maimute montate pe masini. Cei mai tupeisti fura si statul. Acestia isi pun autocolante pe masina si se dau taximetristi, evident fara drept.

In cateva secunde falsii-taximetristi pot lipi cateva autocolante pe masina si astfel pacalesc statul, pentru ca nu platesc impozit. Si clientii sunt, insa, inselati, deoarece nu se urca in taxiuri adevarate. Cei care isi transforma masinile scapa fara inchisoare.

„Masura in aceste cazuri este pe langa sanctiunea contraventionala care este in valoare de maxim 5.000 de lei si suspendarea dreptului de folosire a masinii pentru 6 luni”, a declarat Calin Lupsa, comisar sef Brigada Rutiera Bucuresti.

Taximetristii, inventivi de fel, au mai gasit si alte metode sa fure statul, si anume cu arzatoarele de bucatarie sau cu brichetele. Atunci cand acestea sunt puse in apropierea aparatului de taxat, se sterge din memorie ultima inregistrare de pe afisaj, astfel ca atunci cand se tipareste ultima cursa apare doar suma incasata pentru plecare. Cursa adevarata apare totusi in memoria fiscala, care are insa un regim special, insa politistii nu pot s-o verifice la controalele pe care le fac.

„Acest aparat era folosit in dreptul aparatului de taxare. Astfel resetau aparatul si suma era de pornire”, a precizat Andrei Codau, purtator de cuvant Brigada Rutiera Bucuresti.

Nici clientii nu scapa de „maimutele” soferilor de taxi, un dispozitiv care transmite comenzi aparatului de taxat si astfel se majoreaza pretul cursei. Clientul trebuie sa fie atent la aparatul de taxat pentru a observa daca pretul sare in mod nejusticat.

„Vorbim de aceasta aparatura care creste artificial pretul calatoriei. E folosita noaptea cand clientii ies din club obositi sau sub influenta bauturilor alcoolice si nu isi dau seama ca tariful creste”, a adaugat Andrei Codau.

Asa ajung unii clienti sa plateasca pentru 10 kilometri chiar si 50 de lei. De cealalta parte, taximetristii se apara si spun ca meseria lor nu e deloc banoasa.

„Pe tariful de 1,39 nu se poate face taximetrie. Esti un cersetor. Sa muncesti 14 ore si sa ramai cu 50 de lei sau 1 milion la 14 ore de munca”, spune un taximetrist.

In doar trei ore, politistii au dat amenzi de 15.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.