Cocaina, marijuana si ecstasy sunt doar cateva dintre drogurile folosite pe scara larga de bancherii si brokerii de pe Wall Street.

„De cand exista stres pe Wall Street exista si consum de droguri pe Wall Street”, afirma autorul articolului aparut pe site-ul publicatiei Business Insider.

Cea mai „salbatica” perioada din acest punct de vedere a fost reprezentata de anii ’70, cand aparitia extrem de stresantelor spatii pentru brokeri de la bursa a coincis cu avantul unui nou drog superior: cocaina.

In zilele noastre, stimulentele, calmantele, pastilele si prafurile folosite in trecut pentru a-i distra pe clienti sau pur si simplu pentru a trece cu bine peste o zi de lucru pe Wall Street au disparut si nu mai sunt la moda.

Totusi, exista anumite lucruri care nu se schimba niciodata.

„Cei care lucreaza pe Wall Street sunt dependenti de fitness”, a declarat un bancher pentru Business Insider. „Ca profesie, noi suntem probabil in cea mai buna forma fizica in comparatie cu celelalte profesii, cu exceptia celor care lucreaza in industria modei”, a mai spus acesta.

– Cocaina: anii 1970 – prezent

Cocaina este un stimulent introdus pe piata in anii ’70 si este considerat drogul preferat de pe Wall Street, intrucat avea cel mai persistent efect. Bancherii o consumau pe atunci si continua sa o faca si acum.

– Marijuana: anii 1970 – prezent

Trebuie sa faci cumva pentru a dormi cateva ore. Nu este drogul preferat al tuturor bancherilor, dar este in orice caz la indemana dupa o noapte grea.

– Quaalude: anii 1980 – sfarsitul anilor ’90

Concepute initial pentru a-i ajuta pe oameni sa doarma, aceste pastile au fost scoase in afara legii in 1984. Bancherii au putut totusi sa si le procure in continuare si, mai ales la mijlocul anilor ’90, au aparut quaalude denumite „Roches”, intrucat numele fabricantului – Roche – era trecut pe pastile.

– GHB: anii 1990

Acidul Gamma-Hidroxibutiric este un lichid antidepresiv pe care bancherii il turnau in bauturile lor. Te face sa „iesi din zona”.

– Ecstasy: anii 1990

Este o pastila luata pentru a induce starea de euforie. Este o precursoare a lui „Molly”, praful pe care il iau adolescentii din zilele noastre.

– Ritalin: anii 1990

Dupa o noapte grea in care ai petrecut alaturi de clienti, iti e greu sa te concentrezi la birou. Fa cunostinta cu Ritalin, drogul studiului.

– Adderall

Amfetamina cu rol psihostimulant, Adderall reprezinta un pas inainte fata de Ritalin, fiind folosita uneori ca un inlocuitor pentru cocaina.

– Molly: 2010 – prezent

Considerat o forma „mai pura” de Ecstasy, Molly se adreseaza in special generatiei tinere. Ii ajuta pe adolescenti sa danseze toata noaptea pe muzica electronica, potentata de lumini stroboscopice si raze laser.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.