Acasă Stirile zilei Astronomii au descoperit „sora geamana” a Soarelui, aflata la o distanta de...

Astronomii au descoperit „sora geamana” a Soarelui, aflata la o distanta de 2.500 de ani-lumina de Terra!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Astronomii au descoperit „sora geamana” a Soarelui, aflata la o distanta de 2.500 de ani-lumina de Terra.

Desi astronomii au descoperit peste 1.000 de exoplanete in ultimii ani, descoperirea recenta a trei planete extrem de fierbinti intr-un roi stelar aflat la 2.500 de ani-lumina departare de Terra, i-a entuziasmat pe cercetatori, informeaza dailymail.co.uk.

Una dintre cele trei exoplanete orbiteaza in jurul unei stele care este aproape identica cu Soarele nostru in ceea ce priveste aproape toate caracteristicile sale.

Astronomii au folosit sistemul de telescoape HARPS din Chile, administrat de European Southern Observatory (ESO), alaturi de alte telescoape din lumea intreaga, pentru a descoperi cele trei planete care orbiteaza in jurul unor stele din roiul Messier 67 din constelatia Racului.

Aceasta este prima stea „geamana” a Soarelui descoperita intr-un roi stelar si care are in jurul ei o planeta.

Astronomii stiau deja ca cele mai multe stele se formeaza din norii gazosi uriasi din acele roiuri stelare. Insa pana acum ei nu descoperisera prea multe planete care orbiteaza in jurul stelelor aflate in roiuri stelare.

Exoplaneta descoperita recent are aproximativ o treime din masa lui Jupiter si efectueaza o rotatie completa in jurul stelei sale in 6,9 zile. La suprafata ei se inregistreaza temperaturi mai mari decat cele dintr-un furnal.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos