Acasă Sanatate Cum sa-ti potrivesti ceasul biologic dupa medicina chineza! Vezi cand ai ajuns...

Cum sa-ti potrivesti ceasul biologic dupa medicina chineza! Vezi cand ai ajuns la apogeul energetic

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pe langa sistemele corporale deja cunoscute, precum sistemul limfatic si sistemul nervos, organismul uman este proiectat sa contina si un sistem energetic dispus pe meridiane. Aceste meridiane sunt de fapt canale nu foarte diferite de vasele sanguine, dar in care nu circula sange, ci energie. Acestea influenteaza functionarea corpului si schimbul organic de substante.

Astazi iti vom ilustra un ceas biologic chinezesc ce indica in mod exact intervalele orare intre care in corp circula energie si momentele de apogeu energetic din anumite zone corporale la fiecare doua ore scurse. Daca zonele respective sunt bolnave, se instaleaza si simptome perceptibile.

Fiecare organ corporal major are 12 meridiane. Este vorba despre meridianele plamanilor, intestinului gros, stomacului, splinei, inimii, regiunii inimii, intestinului subtire, vezicii urinare, rinichilor, duodenului, vezicii biliare si ficatului. Potrivit invataturilor yin-yang, cele 12 meridiane sunt diferentiate in 6 meridiane yin si 6 meridiane yang. Meridianele yin sunt specifice organelor care colecteaza, stocheaza si proceseaza substante si energie, organe precum ficatul, plamanii, splina, inima, regiunea inimii si rinichii.

Meridianele yang sunt specifice organelor care excreta si fac schimb de substante si energie, organe precum colonul, stomacul, intestinul subtire, vezica urinara, duodenul si vezica biliara.

Potrivit medicinei chineze si legii ritmului, meridianele acopera intreaga durata a zilei, 24 de ore, fiind impartite in 12 intervale a cate doua ore. Fiecare meridian in parte ajunge la apogeu atunci cand meridianul opus atinge punctul de perigeu.

La prima consultatie, medicii chinezi isi intreaba intotdeauna pacientii la ce ora au simtit primele simptome. Astfel pot determina mai usor sursa problemelor, daca fluxul energetic este obstructionat, sau daca exista un surplus de energie in corp.

Iti sugeram sa folosesti urmatorul ceas biologic pentru a urmari si nota pe hartie orele de aparitie a simptomelor. Noteaza si ora la care simptomele sunt cel mai intense si, daca este cazul, ora la care te trezesti noaptea din somn. Trezirile nocturne indica si ele probleme intr-o anumita zona a corpului.

Ora functionarii maximale