Acasă Sanatate Bolile bizare pentru care nu exista niciun remediu!

Bolile bizare pentru care nu exista niciun remediu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bolile de piele sunt una dintre cele mai frecvente afectiuni, care se pot contracta foarte usor si pot avea urmari tragice daca nu sunt tratate la timp. Uneori insa, bolile de piele sunt atat de ciudate si apar atat de brusc, incat nu mai exista niciun remediu pentru ele.

1. Boala care acopera corpul ca o scoarta de copac
Boala care acopera corpul cu negi, ca un fel de scoarta de copac, sau Epidermodysplasia Verruciformis cum este numita stiintific, este o afectiune a pielii extrem de rara, ereditara, asociata cu un risc ridicat de cancer de piele.

Aceasta se caracterizeaza printr-o sensibilitate anormala la papilomavirusuri umane, HPV. Acest virus HPV se transmite in general prin contact sexual neprotejat, de aceea medicii avertizeaza asupra acestuia, deoarece cazurile sunt din ce in ce mai frecvente si poate duce rapid la cancer de col sau de piele.

Aceasta forma a HPV-ului este insa una destul de rara, un fel de mutatie genetica, care se poate transmite si prin alte moduri, nu doar pe cale sexuala. Aceasta boala de piele se caracterizeaza prin aparitia a numerosi negi pe fata, maini si picioare, care acopera ca o scoarta de copac, treptat, intregul corp.

2. Boala care face pielea albastra
Argyria, care vine de la grecescul Argos, care inseamna argint, este o afectiune cauzata de ingerarea a prea mult argint. Acest metal se dizolva in mediul acid al stomacului si poate intra in anumite zone ale corpului la nivel celular. Acest lucru poate duce la colorarea pielii intr-o nuanta de albastru-argintiu. Terapia cu argint este o forma de medicina alternativa ca un substitut pentru antibiotice. Ingerarea in cantitati foarte mari si pe termen lung a argintului coloidal poate duce la aparitia acestei boli bizare de piele.

3. Dermatografia
Dermatografia, sau pielea scrisa, este o forma ereditara de urticare (eruptii cutanate), care afecteaza 4%-5% din populatia globului. Dermatografia se caracterizeaza printr-o piele foarte sensibila, care se inflameaza la cea mai mica atingere mai aspra, precum frecare sau palmuire. Pielea revine insa la normal, in cele mai multe cazuri. Cauzele apartiei dermatografiei sunt inca necunoscute. Aceasta afectiune poate aparea oricand pe parcursul vietii si poate disparea odata cu varsta, scrie BZI.

4. Tungiasis
Tungiasis este o afectiune a pielii cauzata de ectoparazitul Tunga, pureci minusculi. Pielea se inflameaza din cauza leziunilor pe care le provoaca acesti pureci micuti. Aceste leziuni sunt dureroase si apar mai intai ca un punct negru, inconjurate de o umflatura rosie.

Aceasta se extinde mai apoi si se raspandeste pe tot corpul. Tungiasis provine din Indiile de Vest, insa in prezent s-a extins in Africa si America Latina. Lasate netratate aceste leziuni pot duce la aparitia cangrenei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos