Piata apelor imbuteliate a luat un avans iesit din comun in Romania, rafturile fiind invadate cu tot fel de ape de proasta calitate pe care inspectorii ANPC se lupta sa le scoata de la comercializare. Cu toate acestea apar noi marci de apa care ajung pe mesele romanilor datorita pretului mic de comercializare.

Jurnalul National a purtat un dialog pe aceasta tema cu directorul general al Societatii Nationale a Apelor Minerale (SNAM), Radu Dumitru iar concluziile sunt cutremuratoare. Desi Romania are doar 68 de marci recunoscute pe piata sunt sute de marci de apa. Oferta fiind tot mai variata noi devenim tot mai bulversati. Asa apare marea dilema in fata raftului, iar foarte multi romani aleg apa cea mai ieftina, fara sa ia in calcul ca diferenta de pret fata de una mai scumpa nu inseamna neaparat cheltuieli de marketing.

 

Cum alegem cand suntem la raftul magazinului si avem zeci de tipuri de apa in fata? Dupa ce criterii?

“Primul: trebuie sa scrie apa minerala. Daca nu scrie minerala, ci apa de masa, apa de izvor, apa plata sau orice altceva, uitam de ea! In loc sa dau 1 leu pe o sticla si sa nu stiu ce beau, mai bine dau 1,5 lei pe o sticla de apa minerala. Restul sunt amanunte, e foarte greu sa pui un om sa citeasca eticheta si nimeni nu stie ce inseamna fiecare element si care ar fi bune si in ce cantitate. Important e sa stii ca bei o apa buna, iar eu nu pot sa garantez decat pentru apa minerala.”, spune Radu Dumitru.

Sursa: jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.