Acasă Utile Cum recunoastem si cum eliminam reziduurile din organism! Atunci cand o cale de...

Cum recunoastem si cum eliminam reziduurile din organism! Atunci cand o cale de eliminare este prea aglomerata de reziduuri, organismul nu abandoneaza „lupta”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Forta vitala a organismului nostru va cauta intotdeauna sa mentina un mediu interior curat, expulzand reziduurile.

Daca aceste eliminari se manifesta in mod anormal, atunci este vorba despre boala, care inseamna, de fapt, un lung sir de crize de curatare, create si dirijate pentru a obtine autovindecarea.

Atunci cand o cale de eliminare este prea aglomerata de reziduuri, organismul nu abandoneaza „lupta”, el va dirija deseurile aflate in exces spre o alta iesire.

Acest lucru se intampla, de obicei, fara sa ne dam seama, dar daca are loc in timpul unei boli, este vizibil si se numeste transfer morbid, adica prima afectiune dispare si este inlocuita de o alta.

De exemplu, alternata intre o criza de astm si o eczema. Daca astmul este „oprit” prin tratamente alopate represive, toxinele vor fi dirijate catre o alta cale de iesire – pielea. Daca eliminarea prin piele este blocata, deseurile vor face drumul inveres, catre plamani si caile respiratorii sau catre ficat, inima.

Sunt neumarate astfel de exemple si fiecare poate intelege ca tulburarile pe care le-a suferit de-a lungul vietii nu sunt atacuri izolate si fara legatura intre ele ci reprezinta efortul organismului de a purifica mediul interior.

in naturopatie, deseurile nu sunt luate in considerare „la gramada” – sunt identificate doua tipuri: cristale si ceruri, iar aceasta clasificare nu este rodul unor analize chimice complexe ci doar al observatiilor bazate pe reactiile organismului.

Ce sunt cristalele?

Sunt reziduuri solubile in lichide si sunt dure, asemenea unor pietre.

Caile de evacuare sunt: rinichi – urina, glandele sudoripare-transpiratie.

Nisipul pe care il avem dimineata in ochi sau cel care face articulatiile sa trozneasca sunt cristale.

Atunci cand se acumuleaza in organism provoca boli dureroase, care nu „curg” – calculi, sciatica, guta, nevrita, eczeme uscate

Surse: proteina de origine animala, in special carne si lactate (acidul uric si ureea), rareori leguminoase, alimente acide, zahar rafinat si dulciuri prelucrate.

Cum le eliminam?

Se elimina din alimentatie toate sursele si se inlocuiesc cu variante vegetale si naturale.

Se consuma multe lichide, ceaiuri diuretice, se stimuleaza activitatea glandelor sudoripare.

Ce sunt cerurile?

Sunt reziduuri insolubile in lichide, precum mucozitatile „curg” si nu dor.

Atunci cind se acumuleaza in sange este vorba despre hemogliaza, iar cand se acumuleaza in limfa, este vorba despre limfogliaza.

Cerurile se elimina prin ficat (bila), intestine(scaun), uter (leucoree) si glande sebacee (acnee, piele grasa, incarcata).

Daca eliminarea nu se face in mod corect apar mucus, mucozitati, sputa, puroi, colesterol, generand astm, bronsita, sinuzita, acnee, eczeme supurante, leucoree, crize biliare, cancer de colon s.a.m.d.

Fiind insolubile, au tendinta de a se acumula in limfa, de aceea trebuie sa punem accent pe o buna drenare a acesteia.

Surse: produse lactate, amidon – cereale, paine si produse fainoase, grasimi – prajeli.

Cum le eliminam?

Se eliminina sursele din alimentatie.

Se consuma ceaiuri si alimente laxative, plante drenante hepato-biliare si pulmonare.

Sursa: Secretele