Cum poate IGIENA DENTARA riguroasa sa previna ARTRITA!

Raw Life and Style

Igiena dentara riguroasa poate preveni artrita reumatoida, dupa ce s-a descoperit o legatura intre bacteriile care provoaca afectiuni gingivale si instalarea acestei afectiuni.

Bacteriile responsabile pentru afectiunile gingivale produc o enzima care interactioneaza cu reziduurile anumitor proteine, informeaza dailymail.co.uk.

Organismul considera aceste proteine drept intrusi, declansand astfel un atac imunitar, au afirmat cercetatorii de la Facultatea de stomatologie a Universitatii din Louisville, SUA.

Click pe aceeasi tema:  Informatie de ultima ora! Incepe razboiul!

La pacientii bolnavi de artrita, rezultatul este inflamarea cronica responsabila pentru distrugerea tesutului osos si a cartilajului de la nivelul incheieturilor.

Studii anterioare au indicat faptul ca afectiunile gingivale au o incidenta de doua ori mai mare in randul pacientilor bolnavi de artrita reumatoida.

Bacteria ce cauzeaza afectiunile gingivale, Porphyromonas gingivalis, produce o enzima unica, denumita peptidil-arginina-deaminaza (PAD).

Oamenii de stiinta au descoperit ca enzima PAD transforma reziduurile anumitor proteine in citrulina, iar organismul identifica aceste proteine drept intrusi, ceea ce declanseaza atacul imunitar.

„Luate impreuna, rezultatele noastre sugereaza ca enzimele PAD ar putea constitui legatura directa dintre infectia produsa de P. gingivalis si artrita reumatoida, dar concluzia initiala va trebui verificata prin intermediul unor cercetari ulterioare”, a afirmat Jan Potempa, profesor la Facultatea de stomatologie a Universitatii din Louisville, in studiul publicat in revista PLOS Pathogens.

Sursa: mediafax.ro

Click pe aceeasi tema:  Barack Obama propune o suma URIASA pentru un plan de securitate in Europa de Est
spre