Acasă Stirile zilei Bani Cum ne afecteaza noul cod fiscal! Este SFARSITUL pentru cei multi!

Cum ne afecteaza noul cod fiscal! Este SFARSITUL pentru cei multi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Economistii sustin ca forma in care a fost promulgat Codul Fiscal nu este una deloc imbucuratoare pentru ca cei mulrti, adica persoanele fizice autorizate si firmele cu pana la 10 angajati vor duce tot greul acestor masuri. Practic micile afaceri vor fi cele mai lovite din punct de vedere financiar de noile prevederi. Economistii estimeaza ca zeci de mii de PFA-uri vor disparea in primele luni de la intrarea in vigoare a Codului Fiscal, din cauza taxelor mult prea mari introduse pentru persoanele fizice. Ca sa scape de aceste taxe, singura solutie va fi sa inchida PFA-urile si sa deschida microintreprinderi.

Firmele care au pana la 10 angajati cedeaza statului 70% din castig sub forma de taxe si impozite, iar salariatii care au venituri suplimentare ca PFA trebuie sa achite si pentru acestea contributia inviduala la fondul de pensii, de 10,5% din venitul suplimentar net. Asta aduce 2016 pentru categoriile mentionate. In acest moment, cei care lucreaza si pe cont propriu platesc doar contributia pentru sanatate, de 5,5%, si impozitul pe venit, de 16%, relateaza Libertatea.ro.

Dupa ce noul Cod va intra in vigoare, vor avea de platit o taxa in plus la pensii, ceea ce inseamna ca mai bine de 30% din veniturile unui PFA ar urma sa mearga la stat, fata de doar 20% cat este impozitul in prezent.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos