Acasă Politic Ce sanctiuni risca Romania daca nu accepta cota de imigranti impusa? Vezi...

Ce sanctiuni risca Romania daca nu accepta cota de imigranti impusa? Vezi reactia lui Klaus Iohannis!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romaniei i-a fost repartizata o cota de 6.351 de refugiati cam de patru ori mai mult decat a estimat presedintele Klaus Iohannis ca poate sustine tara noastra.

„Am luat act cu oarece nemultumire de acest proiect prezentat in Parlamentul European, faptul ca din partea Comisiei s-a lucrat pe un proiect destul de birocratic care a fost prezentat. Dupa parerea mea nu va duce spre o solutionare. Oricum avem de-a face cu un proiect care prevede si detalii care poate n-ar fi fost necesare in aceasta faza a numarului de imigranti care vor putea fi repartizati in diferite state. Luni, in 14 septembrie, se va reuni in sedinta extraordinara Consiliul JAI, unde se va lua in discutie aceasta chestiune. Din partea Romaniei va participa ministrul de Interne, cu care am avut o discutie in aceasta dimineata, iar mandatul ministrului de Interne la conferinta JAI este sa nu declare adeziunea noastra pentru cotele obligatorii”, a precizat Klaus Iohannis.

 

Cu alte cuvinte, tara noastra ar putea plati peste trei milioane de euro daca se impotriveste cotei de 6.351 de refugiati, potrivit declaratiilor ministrului de externe care s-a exprimat in procente…

„Exista o idee in planul inaintat ieri ca statele care nu pot prelua momentan refugiati pe teritoriul lor refugiati din motive obiective vor plati o sanctiune de 0,002% din PIB dar si acest lucru este discutat si negociat”, spune Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos