Propunerea pentru functia de prim-adjunct al directorului SRI va fi inaintata pana la finalul acestei luni, arata SRI. In profilul inlocuitorului se incadreaza si femei, a declarat purtatorul de cuvant al SRI.

Intrebat despre viitorul prim-adjunct, purtatorul de cuvant al SRI a declarat pentru Mediafax: „Directorul SRI, Eduard Hellvig, nu cauta niste nume de ofiteri pentru aceasta functie, ci persoane care se potrivesc unui profil dat de criterii foarte clare: viitorul prim-adjunct al SRI trebuie sa aiba intre 40 si 50 de ani, experienta relevanta in informativ-operativ, abilitati importante de management, experienta in colaborarea cu partenerii strategici institutionali (interni si externi), sa impartaseasca valorile fundamentale ale SRI (integritate, profesionalism, patriotism, onoare).

Acestui profil i se potrivesc mai multe persoane. Sunt si femei care se incadreaza in criteriile prezentate. Nu a fost vehiculat nici oficial si nici pe surse niciun nume pana acum. Va asigur ca pana la momentul inaintarii propunerii catre presedintele Romaniei, dl. Klaus Iohannis, numele care apar „pe surse” in spatiul public sunt pure speculatii. Va confirm faptul ca propunerea pentru prim-adjunctul directorului SRI va fi inaintata presedintelui Romaniei pana in bilantul SRI care va avea loc pe 28 martie”.

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, a fost audiat la Parchetul General, in dosarul in care se fac cercetari in urma inregistrarilor publicate de fostul deputat Sebastian Ghita. Audierea ar fi avut loc saptamana trecuta.

Acesta a cerut sa fie trecut in rezerva, in 17 ianuarie, in urma anchetei declansate de SRI, desi institutia a precizat ca nu au rezultat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.