Acasă Utile Cum afli daca produsele din carne sunt cancerigene! Vezi care dintre E-uri...

Cum afli daca produsele din carne sunt cancerigene! Vezi care dintre E-uri provoaca fiori!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anuntul emis de Organizatia Mondiala a Sanatatii cu privire la natura cancerigena a alimentelor precum carnatii, pateul de ficat, carnea procesata, sunca, etc., a speriat foarte multa lume.

Dar oare chiar toate aceste alimente ne imbolnavesc de cancer?  Un studiu de anvergura a elucidat de curand si aceasta dilema, punandu-ne la indemana o lista cuprinzatoare a ingredientelor ce trebuie evitate mai ales la cumpararea produselor din carne, dar nu numai.

Este foarte important sa citim cu atentie etichetele produselor din carne pe care le cumparam.

Existenta acronimului MSM pe lista de ingrediente este un motiv suficient sa ocolesti produsele respective, intrucat indica faptul ca produsele din carne sunt separate mecanic si tocate impreuna cu oasele animalelor sacrificate. Aceste produse sunt pline de antibiotice, hormoni, metale grele si alte otravuri.

La fel se recomanda sa procedezi si cand pe eticheta sunt precizati emulgatori cu nitriti precum: E249, E250, E251 si E252. Acesti compusi sunt foarte periculosi pentru ca, in prezenta aminoacizilor din carne, produc substanta carcinogenica denumita nitrozamina. Si polifosfatii sunt la fel de periculosi. Acestia sunt inscrisi pe eticheta sub denumirile de E451, E452 si E453 si sunt considerati substante genotoxice.

Evita pe cat posibil produsele care contin substanta E407 pe lista de ingrediente. Aceasta este un compus carageen care adera de peretii intestinali, unde produce leziuni ce pot degenera in cancer de colon. Ocoleste si produsele care contin potentatori de aroma glutamatici.

Toate avertismentele de mai sus se aplica produselor din carne atat durabile cat si semi-durabile. In plus, la cumpararea de carne proaspata, este bine ca aceasta sa aiba nervuri grase in diferite locuri de pe suprafata ei. Daca nu are astfel de nervuri, sau are un aspect apos, este semn ca provine de la animale tratate cu antibiotice si hormoni de crestere.

Indiferent de carnea cumparata, ca masura de precautie este bine sa nu o arzi la prajire. Arderea carnii produce dioxina, o substanta cancerigena. Ca sa eviti arderea, iti recomandam sa prajesti carnea pe grill sau sa o coci pur si simplu in in cuptor.

Sursa: Secretele