Cafeaua este unua dintre cele mai sanatoase bauturi de pe planeta. Este mult mai mult decat un lichid de culoare inchisa care contine cofeina. Ea contine de fapt sute de compusi diferiti dintre care unii cu beneficii pentru sanatate.

Mai multe studii masive au demonstrat ca oamenii care consuma cafea traiesc mai mult si au un risc redus la boli precum Alzheimer si diabet.

CAFEAUA ESTE O SURSA MAJORA DE ANTIOXIDANTI

Atunci cand apa fierbinte trece prin granulele de cafea in timpul fabricatiei, substantele din boabele de cafea se amesteca cu apa si devin parte a bauturii. Unele dintre acestea sunt bine cunoscute, spre exemplu cofeina, dar exista sute de alti compusi pe care stiinta inca nu i-a identificat.

Multi dintre ei sunt antioxidanti care ne protejeaza corpul de oxidare. Fara a intra in detalii complicate, oxidarea este considerata a fi unul dintre mecanismele din spatele imbatranirii si a imbolnavirii de cancer si de inima.

Crezi sau nu, cafeaua este la ora actuala cea mai mare sursa de antioxidanti devansand atat frunctele cat si legumele la un loc.

Si nu este singurul beneficiu pe care il are cafeaua…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.