Acasă Timp liber Cultura Eurovision 2015 merge in Suedia: Voltaj s-a situat abia pe locul 15!

Eurovision 2015 merge in Suedia: Voltaj s-a situat abia pe locul 15!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Trupa Voltaj, care a reprezentat Romania la Eurovision 2015, s-a situat pe locul al 15-lea in finala care a avut loc sambata seara, la Wiener Stadthalle, in timp ce Mans Zelmerlöw din Suedia a castigat competitia.
Cea de-a 60-a editie a concursului Eurovision s-a desfasurat la Viena, in Austria, dupa ce artistul travestit Conchita Wurst a castigat editia din 2014 a competitiei, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.
Editia din 2016 a concursului Eurovision se va desfasura in Suedia, dupa ce cantaretul Mans Zelmerlöw a castigat competitia din acest an, cu piesa „Heroes”, care a obtinut un total de 365 de puncte.
Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Rusia, cu 303 puncte, si Italia, cu 292 de puncte.
Trupa Voltaj a reprezentat Romania la Eurovision 2015, cu melodia „De la capat/ All Over Again”, ocupand locul al 15-lea in finala competitiei.
Reprezentantii Romaniei au obtinut un total de 35 de puncte. Cele mai multe puncte, 12, au fost acordate Romaniei de Republica Moldova.
La randul sau, Romania a acordat 12 puncte Italiei, 10 puncte – Rusiei si 8 puncte – Suediei.
In finala Eurovision 2015 au concurat 27 de tari: Slovenia, Franta, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, Romania, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.
Ca si la editiile precedente, cele mai multe dintre tari au votat pe considerente regionale, acordand punctaj maxim in special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.
In decizia finala au contat in proportie de 50% votul telespectatorilor si 50% votul unui juriu de specialitate.
Doar romanii din strainatate au putut sa ii voteze pe reprezentantii Romaniei, urmarind concursul la televiziunea publica din tara in care se afla.
Rezultatele votului publicului din Romania au fost anuntate, ca si in ultimii ani, de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.
Finala Eurovision 2015 de la Viena a fost transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVRi ?i online pe www.tvrplus.ro.
Eurovision a stabilit un record mondial Guinness, fiind desemnata cea mai longeviva competitie muzicala anuala de televiziune din lume, potrivit unui anunt facut in direct in timpul finalei de sambata seara a concursului muzical ajuns la cea de-a 60-a editie.
Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.
Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.
Paula Seling si Ovi au reprezentat Romania la Eurovision 2014, cu piesa „Miracle”, ocupand locul al 12-lea in finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.
Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

sursa: mediafax.ro