Acasă World Crucifixul care ar putea schimba istoria crestinismului!

Crucifixul care ar putea schimba istoria crestinismului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Crestinismul este una din cele mai importante religii din istoria omenirii, fiind cea mai raspandita religie din lume cu peste 2,1 miliarde de adepti. Islamul este cea de-a doua religie a lumii dupa numarul de adepti cu 1,5 mliarde de credinciosi. Se pare ca un danez a facut o descoperire care ar putea schimba istoria crestinismului, asa cum o stiam noi pana acum.

Conform Atlas Obscura, Dennis Fabricius Holm a gasit in luna martie, dupa cateva luni de explorare, un crucifix mic si auriu, care ar putea fi printre primele piese doveditoare ale existentei crestinismului in Danemarca. Obiectul a fost gasit in Aunslev, Østfyn (Danemarca), si are doar 4 centimetri, fiind facut din cateva bucati de aur.

Specialistii spun ca ar fi fost construit in prima jumatate a secolului 10 – la inceputul anilor 900 – adica inaintea ruinelor de la Jelling, care marcheaza momentul in care Danemarca a acceptat crestinismul. Este posibil ca acest crucifix sa fi fost purtat ca bijuterie de o femeie. O cruce asemanatoare, cam din aceeasi perioada, a fost descoperita in 1879, in mormantul unei femei din Suedia. Insa alte cruciulite care au fost gasite pana acum in Danemarca erau doar fragmente si erau datate la sfarsitul secolului 10, noteaza stirileprotv.

Acest crucifix ar putea schimba povestea trecerii Danemarcei la crestinism si poate ca religia era mult mai populara in aceasta regiune decat se stia pana acum. Sau – asa cum sugereaza Muzeul Viking Ladby – „poate ca era doar un accesoriu pagan al vikingilor”.