Criza din Ucraina se afunda tot mai mult, de la zi la zi, armata si separatistii prorusi incepand lupta pentru Donetk.

In acest context, Rusia a cerut o noua reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU pe tema crizei din Ucraina. Intre timp, mii de oameni au fugit din Donbas din cauza luptelor, iar unii dintre ei si-au gasit refugiu intr-o fosta uzina din Kiev.

Cinci mii de ucraineni plecati din Donetk si Lugansk traiesc acum pe unde apuca in capitala tarii. O fabrica dezafectata din Kiev serveste drept adapost pentru mai multe familii alungate din casele lor de luptele crancene dintre armata si militantii prorusi.

„De bine, de rau aici avem un acoperis deasupra capului si nu explodeaza bombe in jurul nostru”.

Aproape 200 de oameni au gasit refugiu in fabrica abandonata de la periferia Kievului. Dorm si traiesc in conditii precare, dar in siguranta, departe de instabilitatea din est. Autoritatile au sarcina cea mai grea, trebuie sa gaseasca pana la toamna o solutie pentru cazarea lor.

Oficialii ONU afirma ca regiunea Kievului este supraaglomerata din cauza numarului mare al celor care au fugit din cauza conflictului din est. Tot Natiunile Unite spun ca astfel de cladiri nu vor mai putea fi locuite odata cu apropierea iernii cand temperaturile vor incepe sa coboare mult sub pragul de inghet.

Dar cei care au ajuns la Kiev sunt cei norocosi. Multi au lasat in urma rude si prieteni care nu au putut sau nu vrut sa-si abandoneze casele si familiile. Se vorbeste si despre izbucnirea unei crize umanitare in regiunea Lugansk, unde alimentarea cu energie si apa este restrictionata, iar produsele de baza ajung tot mai greu la oameni.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.