Cercetatorii danezi au reusit sa creeze cea mai rapida retea din lume, cu ajutorul unei fibre optice ce permite descarcarea unui film in doar 0,2 milisecunde.

Cercetatorii de la Universitatea Tehnica din Danemarca au folosit pentru aceasta retea un nou tip de fibra optica ce transfera 43 de terabiti pe secunda, depasind astfel recordul precedent de 32 de terabiti pe secunda, scrie dailymail.co.uk.

Aceasta inseamna, potrivit Extreme Tech, ca internautii vor putea descarca un film de 1 gigabit (GB) in doar 0,2 milisecunde.

Echipa daneza a folosit o fibra optica dezvoltata de firma nipona Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NNT), putand depasi astfel recordul detinut pana acum de expertii de la Karlsruhe Institut für Technologie din Germania, care creasera o retea capabila de viteze de pana la 32 de terabiti pe secunda.

Conform cercetatorilor, competitia in viteza de date la nivel global contribuie la dezvoltarea tehnologiei necesare pentru cresterea traficului de date pe internet, estimata la 40-50 la suta in fiecare an.

Emisiile legate de consumul total de energie datorat utilizarii internetului constituie mai mult de 2 la suta din emisiile de carbon la nivel mondial, apropiindu-se astfel de emisiile inregistrate in industria transportului. Iar acestea ar putea creste dramatic.

„Este deci esential sa identificam solutii pentru internet care sa duca la reduceri semnificative ale consumului de energie”, sunt de parere cercetatorii danezi.
Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.