Acasă Stirile zilei Infrastructura Cristian Radu, primarul Mangaliei este impotriva exploatarii gazelor de sist!

Cristian Radu, primarul Mangaliei este impotriva exploatarii gazelor de sist!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Subiectul exploatarii gazelor de sist a fost reinviat de primarul Mangaliei, Cristian Radu, care in sedinta de vineri a Consiliului Local a supus dezbaterii un proiect privind organizarea unui referendum prin care cetatenii sa fie consultati daca sunt de acord sau nu cu intentia firmei Chevron de a fora in sudul litoralului. Facem precizarea ca, de data recenta, subiectul a ajuns si in atentia Parlamentului Europei.

Revenind la Mangalia, adaugam ca proiectul privind organizarea unui referendum a fost votat, acum totul depinzand si de avizul de legalitate al Prefecturii judetului Constanta, potrivit ReplicaOnline.ro.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, spune ca din discutiile cu consilierii, a rezultat ca un astfel de referendum este bine sa aiba loc in data de 9 decembrie, odata cu alegerile parlamentare, din ratiuni financiare.

“Eu sunt impotriva exploatarii gazelor de sist. Dupa cum stiti, perimetrul Costinesti-23 August-Mangalia-Limanu pare potrivit pentru o astfel de afacere, iar in mai 2010 un secretar de stat de la acea vreme spunea ca este bine ca Chevron sa demareze forajele in zona. In 2010 s-a dat acceptul in acest sens. Prin proiectul aprobat vineri venim in intampinarea unei astfel de posibilitati. Daca peste o luna, de exemplu, vine Chevron si incepe sa foreze? Acest lucru ar avea un impact negativ asupra terenurilor, asupra pietei imobiliare si a turismului, dar mai ales vorbim despre poluare”, explica primarul Mangaliei care este pozitia sa vizavi de acest subiect. Intrebat daca intra in campanie electorala pe acest subiect, Cristian Radu a replicat, dandu-l exemplu negativ pe deputatul PDL Zanfir Iorgus, ca el nu urmeaza sa candideze la parlamentare si ca nu are motive sa marseze pe acest subiect din alte ratiuni decat cele de grija fata de Mangalia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos