Cafeaua de la automat este o adevarata bomba cu ceas, amestecul lichid fiind format mai mult din chimicale, decat din boabe de cafea macinate, putand genera afectiuni foarte grave cum ar fi tensiune, aciditate, boli cronice, dar si celulita.

Specialistii atentioneaza ca o cafea de la automat contine mai multe chimicale decat cea din boabe de cafea macinate. Un espresso de la automat contine 100 mg de cofeina, jumatate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se foloseste cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decat cafeaua macinata din boabe.

Cei care beau fie si numai doua cafele de la automat intr-o zi, la serviciu, in intervalul de 8 ore, depasesc rapid maximumul de cofeina admis, iar in timp supradoza duce si la formarea pietrelor la rinichi.

„De multe ori acele cefele contin grasimi hidrogenate, care sunt dovedite ca nu sunt sanatoase si cresc riscul de boli tumorale. As sugera o cafea simpla pentru ca are mai putine substante adaugate si este mai aprope de ceea ce ne-am prepara noi in casa”, a declarat doctorul Gheorghe Mencinicopschi.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.