Cris-Tim investeste patru milioane de euro in productie

Producatorul de mezeluri a investit patru milioane de euro in achizitia de echipamente pentru tehnologia de procesare prin inalta presiune, fiind prima companie romaneasca din industria alimentara care utilizeaza o astfel de tehnologie, conform finantistii.ro.

„Aceasta tehnologie este un proces inovator in industria alimentara, in care, prin scufundarea in apa rece a unui produs Cris-Tim, deja ambalat si etichetat, timp de 8 minute, la o presiune de 6.000 de bari, se asigura distrugerea majoritatii bacteriilor, fara afectarea celulei de carne si fara modificarea valorii nutritive si a proprietatilor organoleptice ale produsului”, a declarat, intr-un comunicat, Radu Timis, presedintele si proprietarul Cris-Tim.

In urma utilizarii acestei tehnologii, termenul de valabilitate al mezelurilor este prelungit cu 300%. De aceasta tehnologie vor beneficia produsele vidate fabricate de Cris-Tim, din gamele salamuri fiert-afumate, specialitati fiert-afumate, cremwursti, carnati si produse specifice sezonului rece (leber, caltabos).

In utlimii trei ani, Cris-Tim a investit aproape 24 de milioane de euro in linii de ambalre si marirea capacitatii de productie la 140 tone pe zi.

Afaceri cu 30% mai mari in 2012

Grupul Cris-Tim estimeaza petru acest an o crestere cu 30% a cifrei de afaceri in urma investitiilor realizate in ultimii trei ani, dar si a majorarii exporturilor.

In prezent Cris-Tim exporta preparate din carne in 16 tari, 13% din volumul productiei fiind livrat in afara tarii.

In prezent produsele Cris-Tim sunt exportate in Irlanda, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Franta, Belgia, Germania, Austria, Cehia, Portugalia, Spania, Italia, Ungaria, Cipru, Grecia, Modova si se vizeaza incheierea de contracte si in afara UE.

Cris-Tim este liderul pietei romanesti de mezeluri. Principalii sai concurenti sunt Caroli Foods, Angst, Aldis, Elit, Agricola International, Reinert si Unicarm.

spre