Acasă Stirile zilei Bani Cifra de afaceri record pentru Vola in 2011: peste 15 milioane de...

Cifra de afaceri record pentru Vola in 2011: peste 15 milioane de euro

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Agentia online de turism Vola.ro, a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri record in istoria companiei, de aproximativ 15,5 milioane de euro (65,7 milioane lei). Cresterea este de 189% comparativ cu anul 2010, cand cifra de afaceri a atins 5,38 milioane euro (22,7 milioane lei), anunţă finatistii.ro.

Luna iunie a anului 2011 a inregistrat varful de business, cu o cifra de afaceri record de 6,9 milioane lei, in crestere cu 230% comparativ cu perioada asemanatoare a anului anterior.

Dezvoltarea organica sustinuta a companiei s-a tradus printre altele si prin cresterea echipei de la 17 angajati in decembrie 2010, la 50 de persoane in momentul de fata, fapt ce a impus si relocarea intr-un nou sediu.

“Cresterea Vola.ro graviteaza in jurul abordarii noastre inovatoare in dezvoltarea de produs. De aceea am investit puternic in platforma tehnologica, oferind clientilor nostri produse imbunatatite in permanenta precum aplicatia de cautare si rezervare de zboruri sau produsul de pachete turistice. Un alt factor determinant este migrarea generala catre online, implicit si a industriei in care activam, plasandu-ne intr-o pozitie favorabila pentru dezvoltare viitoare”, afirma Daniel Truica – Managing Partner Vola.ro.

Compania este prezenta puternic si in social media, inregistrand o crestere a numarului de fani in reteaua de socializare Facebook de la 8.000 la peste 50.000 in decursul anului trecut, ca urmare a unor campanii sustinute de promovare.

Desi business-ul este online, o mare parte dintre tranzactii se finalizeaza si telefonic, astfel incat pe parcursul anului trecut, call-centerul Vola.ro a inregistrat nu mai putin de 195.951 apeluri primite. Cifrele record nu se opresc aici, Vola fiind lider in 2011 si la volumele de asigurari de calatorie incheiate, acestea insumand circa 39.506 zile de vacanta asigurate medical.
Unde “zboara” romanii

In ceea ce priveste biletele de avion romanii au zburat cel mai mult in Europa catre destinatiile: Madrid, Barcelona, Londra, Roma, Paris. In afara granitelor continentului romanii au preferat New York, Dubai, Tel Aviv, Bangkok si Toronto.

Cele mai populare destinatii alese de catre romani in 2011 au fost Praga, Viena, Budapesta, Roma si Paris pentru weekenduri prelungite, in vreme ce Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania si Cipru au reprezentat optiunile predilecte ca destinatii de plaja.

Pentru viitorul apropiat, compania vizeaza pozitia de lider al industriei de turism locale, precum si intrarea pe alte piete europene de profil.

“Anul 2011 a insemnat pentru noi atat consolidarea pozitiei de lider al pietei de turism online, cat si clasarea in topul celor mai mari companii din industia de turism din Romania, cu o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro. Avem 2 obiective majore pentru urmatorii 3 ani: sa devenim liderul industriei de turism in Romania si impreuna cu subsidiarele din Polonia si Ucraina (piata pe care ne vom lansa anul acesta) sa devenim un jucator important in Europa Centrala si de Est” , a mai declarat Daniel Truica.
Premii si distinctii

In 2011, Vola s-a clasat pe locul intai in topul de business Deloitte Technology Fast 50 Central and Eastern Europe, detronand companiile poloneze, care obisnuiau sa se bucure de acest privilegiu pana in 2011. Acest premiu atesta cea mai mare crestere a cifrei de afaceri in ultimii 5 ani analizati (2006-2010) pentru o companie care investeste in tehnologie din Europa Centrala si de Est. Pentru Vola cresterea a fost de peste 6.000%.

Travelport, una dintre cele mai mari companii de tehnologie pentru industria de turism cu prezenta in peste 160 de tari, a desemnat Vola, pentru al doilea an la rand “Online Agency of the Year”, luand in considerare volumul de vanzari pe acest segment.

Chartis, unul dintre furnizorii principali de asigurari medicale de calatorie a oferit Vola „Premiul Chartis pentru Cele mai mari vanzari de asigurari de calatorie vandute in 2011” in cadrul agentiilor de turism online.