Creatura misterioasa descoperita in Maroc! Arheologii spun ca are 480 de milioane de ani! – Cap Limpede

Creatura misterioasa descoperita in Maroc! Arheologii spun ca are 480 de milioane de ani!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Arheologii au descoperit in Maroc fosila unui homar urias, care a trait in urma cu 480 de milioane de ani. Potrivit oamenilor de stiinta, creatura preistorica era uriasa, masurand peste 2 metri si se hranea precum balenele, filtrand apa, scrie The Mirror, citat de Jurnalul.ro.

Cercetatorii sustin ca vietatea, denumita Aegirocassis benmoulae in onoarea lui Mohamed Ben Moula, cel care a facut descoperirea in Maroc, apartine familiei Anomalocaris, stramosii crustaceelor moderne, a insectelor si a paianjenilor.

Insa, in timp ce rudele sale aveau gura asemenea rechinilor, circulara si cu dinti ascutiti, specia nou descoperita a fost un gigant bland. Asemenea balenelor din zilele noastre, creatura preistorica se hranea prin filtrarea apei. Potrivit arheologilor, acesta pare sa fi fost primul animal care s-a alimentat vreodata prin aceasta metoda.

Loading...

„Era unul dintre cele mai uriase animale care au trait in acele vremuri”, a declarat Allison Daley, de la Universitatea Oxford.

Creatura misterioasa descoperita in Maroc! Arheologii spun ca are 480 de milioane de ani! was last modified: martie 17th, 2015 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close