Acasă Sanatate Ai probleme cu somnul? Acesta este exercitiul care te poate ajuta sa...

Ai probleme cu somnul? Acesta este exercitiul care te poate ajuta sa adormi mai repede!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Insomnia este o problema din ce in ce mai des intalnita, in cele mai multe dintre cazuri fiind cauzata de stres. In timp, aceasta afectiune poate avea repercusiuni grave asupra sanatatii noastre, motiv pentru care trebuie tratata din timp.

Cercetatorii au descoperit, insa, un truc de milioane. Tot ce trebuie sa faci este sa respiri pe nas pentru patru secunde, Tine-ti respiratia pentru alte sapte secunde, apoi expira pe gura timp de opt secunde.

Acest exercitiu are un efect asemanator substantelor chimice asupra creierului, incetinind bataile inimii si ajutandu-te sa adormi. Este indicat, de asemenea, sa ai telefonul si alte dispozitive electronice cat mai departe de tine, pentru a nu-ti distrage atentia.

Astfel, cand inspiri timp de patru secunde, te fortezi sa inhalezi mai mult oxigen. Cand iti tii respiratia pentru sapte secunde, apoi expiri timp de opt secunde, elimini dioxidul de carbon din plamani. Mai mult oxigen in organism iti da senzatia de usoara ameteala si are un efect sedativ. In aceste conditii, inima, creierul si organismul tau pot, in sfarsit, sa se relaxeze.

sursa: observator.tv

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos