Acasă World Creatorul hartilor cu coordonatele Terrei trimise in spatiu dezvaluie cat de periculoase...

Creatorul hartilor cu coordonatele Terrei trimise in spatiu dezvaluie cat de periculoase sunt acestea! Nimeni nu s-a gandit la asta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Omul care a conceput unele dintre hartile trimise de NASA in spatiu in anii 1970 pentru a le arata unor posibile civilizatii extraterestre coordonatele Terrei se teme ca acestea pot fi periculoase. Drake a spus ca la momentul respectiv toti cei de la NASA erau optimisti in legatura cu acest demers si credeau ca extraterestrii sunt fiinte pasnice. „Nimeni nu s-a gandit, macar pentru cateva secunde, ca acesta ar putea fi un lucru periculos”, a declarat astronomul pentru National Geographic.

Drake nu este singurul cercetator care se teme de contactul cu fiinte din alta zona a universului. Cunoscutul astrofizician Stephen Hawking a declarat ca extraterestrii ar putea provoca disparitia speciei umane. Contactul ar fi similar cu cel dintre flota lui Columb si populatia indigena din America, care, potrivit lui Hawking, „nu s-a terminat prea bine”, arata go4it.

Dr. Frank Drake a declarat insa, intr-un interviu, ca sansele ca cineva sa dea peste acestea sunt foarte mici.

Astfel de harti, care arata coordonatele planetei noastre in raport cu mai multi pulsari, au fost montate pe patru sonde spatiale, care au ajuns deja dincolo de sistemul nostru solar. Drake a colaborat cu NASA pentru hartile plasate pe vehiculele spatiale Pioneer 10 si Pioneer 11, lansate in 1972 si 1973. Desene similare au fost montate si pe sondele Voyager 1 si Voyager 2, lansate in 1977.