Acasă Stirile zilei COREEA DE NORD marcheaza 101 ani de la nasterea fondatorului tarii si...

COREEA DE NORD marcheaza 101 ani de la nasterea fondatorului tarii si ar putea lansa o racheta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Coreea de Nord marcheaza luni 101 ani de la nasterea lui Kim Il-Sung, fondatorul tarii, pe fondul amenintarilor pe care tara le-a emis la adresa SUA, Coreei de Sud si Japoniei.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a fost prezent la mausoleul Kumsusan pentru a-si prezenta tributul fata de liderii anteriori ai tarii. Strazile din Phenian sunt decorate cu steaguri si bannere pentru manifestarea care ilustreaza unul dintre cele mai puternice culte ale personalitatii din lume, informeaza BBC.

Exista speculatii conform carora Coreea de Nord va folosi aniversarea lui Kim Il-Sung pentru a lansa o racheta nucleara.

Coreea de Nord a proferat o serie de amenintari in ultimele saptamani, avertizand ca ar putea lansa atacuri nucleare preventive impotriva Statelor Unite, Coreei de Sud si Japoniei, dupa o serie de sanctiuni internationale adoptate ca urmare a unor teste balistice si nucleare.

Intentiile tanarului conducator nord-coreean Kim Jong-Un sunt un mister, insa comportamentul sau belicos, chiar daca reprezinta doar o fanfaronada, este „foarte periculos”, a declarat sambata la Shanghai seful diplomatiei franceze.

„Nu se stie ce are in minte. Vrea sa se impuna in fata armatei coreene, pentru a obtine un fel de credit pentru ca mai apoi sa ceara ceva in schimb?”, se intreaba Laurent Fabius.

„Insa este foarte periculos, deoarece chiar daca este in parte o fanfaronada, se poate derapa”, a continuat ministrul francez al Afacerilor Externe, sosit in China in perspectiva viitoarei vizite a presedintelui francez François Hollande.

Sursa: mediafax.ro