Acasă Special Opinii Concluzia lui Oreste dupa 25 de ani de la Revolutie! Ce s-a...

Concluzia lui Oreste dupa 25 de ani de la Revolutie! Ce s-a intamplat in realitate cu comunismul?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Odiseea comunismului in Romania a inceput cu nationalizarile marilor averi, confiscarea terenurilor agricole, transformarea taranilor in muncitori si saracirea programatica a unui intreg popor. Fundamentat pe un egalitarism ascetic, regimul Ceausescu s-a descotorosit de cuplul prezidential, iar din cenusa PCR-ului au renascut nomenclaturistii, transformati peste noapte in miliardarii tranzitiei.

Pastoriti de noul sistem asamblat de Ion Iliescu cu sprijinul rezidentilor GRU si KGB din Romania, acesti capitalisti originali au declansat devalizarea bugetului de stat, transferand, prin off shore-uri miliarde de euro, in conturi private, prin coruptie, evaziune fiscala, spalare de bani, retrocedari si restituiri frauduloase, afaceri oneroase cu statul etc.

Asadar, prabusirea comunismului, a reprezentat pentru activistii si securistii conectati la realitatile geopolitice contextuale, intr-o uriasa oportunitate de a strange averi fabuloase, saracind economia nationala si condamnand milioande de pensionari la foamete si alte milioane de tineri la lipsa de perspectiva in educatie si societate.

Incercam sa desenam o harta , un relational al fostilor mari nomenclaturisti PCR,a urmasilor lor si a celor mai paguboase afaceri pentru statul roman si protejarea grupurilor infractionale de catre politicienii tuturor regimurilor post decembriste.

 

Citeste mai departe pe codulluioreste.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos