Acasă Politic Cine trage ponoasele slabei coordonari a salvatorilor avionului prabusit

Cine trage ponoasele slabei coordonari a salvatorilor avionului prabusit

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lipsa de coordonare si proasta gestiune a situatiei de urgenta in urma prabusirii avionului medical care a dus la moartea a doua persoane, are cativa responsabili, in opinia premierului Victor Ponta. Acesta a declarat ca a decis inlocuirea din functie a secretarului de stat in MAI Chiper, inlocuirea directorului general ROMATSA si a directorului de operatiuni si ca va solicita inscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS si inlocuirea sefului acestui serviciu.

„Concluziile preliminare ale raportului pe care l-am solicitat privind modul in care institutiile statului au intervenit dupa accidentul aviatic: au existat in operatiunea de cautare si salvare deficiente inacceptabile pe care le consider ca provocand o indignare. Aceste lucruri necesita actiuni foarte clare de imbunatatire a sistemului de interventie”, a declarat premierul.

La Ministerul de Interne, ROMATSA si STS lucrurile au functionat inacceptabil de incet. Am decis inlocuirea din functie a secretarului de stat Chiper, inlocuirea directorului general ROMATSA si a directorului de operatiuni si voi solicita inscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS si inlocuirea sefului, a mai precizat Ponta.

Pilotul Adrian Iovan si o studenta si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusit sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

La bord se aflau patru medici, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos