Acasă Stirile zilei Intr-un AN nu vei mai avea Facebook! Vezi cu ce PROBLEME se...

Intr-un AN nu vei mai avea Facebook! Vezi cu ce PROBLEME se va confrunta reteaua de socializare intre 2015 si 2017!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Reteaua de socializare Facebook se va cofrunta cu probleme serioase intre 2015 si 2017, cand va pierde aproximativ 80% din utilizatorii de baza, scrie Technorati.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Princeton, Facebook ar putea pierde in intervalul 2015-2017 aproximativ 80% din utilizatorii de baza. Realizatorii studiului au pornit de la ideea ca, in general, ciclul de viata al ideilor este asemanator cu cel al bolilor. Astfel, in perioada mentionata mai sus, clientii Facebook isi vor pierde interesul in reteaua de socializare, acest sentiment urmand a fi transmis mai departe catre restul prietenilor.

„Ideile sunt precum bolile infectioase”, precizeaza autorii studiului, adica sunt contagioase, dar in cele din urma dispar. In primele zile se raspandesc foarte repede, ajung la un varf critic, iar in ultima instanta popularitatea sa scade.

In acest studiu este oferita ca exemplu o alta retea de socializare care a experimentat deja tot acest ciclu – My Space.

Concluzia lucrarii este ca Facebook va avea in curand exact aceeasi soarta ca My Space, iar declinul sau este aproape ireversibil.

Milioane de utilizatori Facebook au renuntat pe parcursul anului trecut la conturile lor din motive ce tin de siguranta informatiilor personale, precum si de teama dependentei.

„Sinuciderea identitatii virtuale” in masa a fost studiata de cercetatori de la Universitatea din Viena. Acestia au descoperit ca multi dintre cei care si-au sters conturile se simteau presati de cunoscuti care doreau sa faca parte din lista lor de prieteni.

Printre alte motive se numara si lipsa unor discutii interesante pe reteaua de socializare sau pur si simplu pierderea interesului fata de Facebook.

Sursa: economica.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos