Acasă Utile Cinci obiceiuri care aduc ghinion de ziua Sfantului Nicolae! Vezi ce nu...

Cinci obiceiuri care aduc ghinion de ziua Sfantului Nicolae! Vezi ce nu trebuie sa faci azi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti, lasindu-le in ghete daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei neascultatori. Mos Nicolae nu se arata niciodata.

Cele 5 obiceiuri care aduc ghinion in ziua de Sfantul Nicolae. Se spune ca daca reusim sa stam departe de aceste obiceiuri, putem scapa si de ghinion.

1. Nu este bine sa consumam alimente sau sa bem apa dintr-o farfurie crapata. Vesela sparta este semn de ghinion, iar asa cum si obiectul s-a crapat, asa si viata ta se poate fisura. Daca vrei bunastare, foloseste doar vasele care nu au imperfectiuni.

2. Nu lasa pe masa de Sfantul Nicolae bucatile de paine pe care nu le-ai mancat, dar nici nu le arunca! Foloseste-le pentru a hrani pasarile sau animalele. Se zice ca atunci cand arunci painea, iti arunci si norocul.

3. Oglinda sparta in aceasta zi, ca de altfel tot timpul, este cel mai comun semn de ghinion, asa ca trebuie sa scapi de ea cat mai curand. Stropeste-o cu apa sfintita, apoi ingroap-o in pamant, la o distanta cat mai mare de casa.

4. Chiar daca se spune ca in aceasta perioada trebuie sa fim mai buni, se pare ca nici maruntisul dat oamenilor strazii nu este de bun augur, deoarece atrage saracia. Daca vrei sa le faci un bine, mai bine le oferi ceva de mancare.

5. Incearca sa nu te lauzi cu succesul pe care il ai, chiar daca te intalnesti cu rudele. Daca ai facut acest lucru, bate de trei ori in lemn si scuipa de trei ori peste umarul stang, ca sa nu deochi norocul si sa atragi ghinionul.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos