Acasă Life Dezvoltare Personala Cinci intrebari care te vor ajuta sa te concentrezi la ceea ce...

Cinci intrebari care te vor ajuta sa te concentrezi la ceea ce conteaza in VIATA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca ati citit vreodata carti sau articole despre productivitate inseamna ca ati auzit aceasta fraza. Se pare ca este un mod mai bun si mai disciplinat sa lucrezi si sa traiesti in acelasi timp. Acest lucru se numeste esentialism si inseamna obtinerea mai multor lucruri bine facute.

„Spune-mi, ce ai de gand sa faci cu viata ta salbatica si pretioasa?” – Mary Oliver

Potrivit lui Greg McKeown, autorul cartii Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less, un esentialist elimina lucrurile banale si se concentreaza pe cele care au valoare. Acestia iau decizii inteligente in ceea ce priveste timpul, energia si resursele deoarece inteleg ca acest lucru este cel mai bun mod de contribui cu ceva in viata, in familie si in societate.

Asadar, iata cinci intrebari importante care te ajuta sa faci progrese in privinta obtinerii mai multor lucruri realizate corect.

ACEASTA ACTIVITATE DA VALOARE VIETII MELE?

De cand eram copil am iubit sa joc jocuri video. Cativa ani mai tarziu am inceput sa fac recenzii pe un site popular de divertisment. Site-ul nu ma platea dar nu imi pasa. Ma bucuram de joc si le pastram dupa ce scriam despre ele.

Dupa un an sau doi am simtit o schimbare in modul in care abordam jocurile. In loc sa fiu entuziasmat sa joc urmatorul joc sau blockbuster, a inceput sa imi displaca sa fac misiunile repetitive, trecutul prin ele si inevitabilele evaluari scrise.

Spre marea mea rusine, am scris comentarii negative la jocurile pe care le-am jucat o ora sau doua inainte de a le vinde. Intr-o dimineata, dupa ce am stat pana tarziu cu o noapte inainte, m-am trezit si mi-am dat seama ca am pierdut timpul si energia pe ceva care nu imi oferea bucurie. I-am scris editorului meu ca renunt. Apoi mi-am vandut jocurile si i-am dat consola baiatului meu.

Nu sunt impotriva jocurilor pe calculator insa fac publica aceasta experienta pentru a vedea cum timpul incepe sa difere pe masura ce imbatranim.