Acasă Stirile zilei Retail Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele noua luni cu...

Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele noua luni cu 2,7%

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa a crescut in primele noua luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 2,7%, potrivit INS.

Evolutia a fost influentata de cresterile din industria extractiva (7%) si din industria prelucratoare (2,6%).

„Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria bunurilor de folosinta indelungata (+13,0%), industria bunurilor de uz curent (+5,4%), industria energetica (+4,8%), industria bunurilor intermediare (+1,7%). Industria bunurilor de capital a scazut cu 0,4%”, se arata intr-un comunicat al INS.

In septembrie cifra de afaceri din industrie a crescut fata de august cu 5,4%, datorita industriei prelucratoare (5,7%). Industria extractiva a scazut cu 1,5%.

Comparativ cu septembrie 2011 indicatorul s-a redus pe ansamblu cu 2,7%, ca urmare a scaderii din industria prelucratoare, de 2,9%.

INS a anuntat vineri si date privind comenzile noi din industrie, care au scazut in primele noua luni cu 0,9%.

In septembrie comenzile noi au urcat in termeni nominali fata de august cu 12,4%, ar comparativ cu septembrie 2011 sunt mai mici cu 10,2%.

INS a anuntat, totodata, ca in primele noua luni productia industriala a scazut cu 0,2% ca serie bruta si a crescut cu 0,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos