Acasă World Chinezii au intrat in epoca de sticla! Un nou pod fenomenal atrage...

Chinezii au intrat in epoca de sticla! Un nou pod fenomenal atrage mii de turisti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In orasul Shijiazhuang din China a fost inaugurat un pod suspendat din sticla care este situat la o inaltime de 218 metri si are o lungime de 488 de metri. Podul a fost deschis publicului duminica in judetul Pingshan din provincia Hebei din nordul tarii si atrage deja mii de vizitatori, informeaza Xinhua.

Structura cu podea din sticla are o latime de patru metri si este suspendata intre doua varfuri, aproximativ la inaltimea unei cladiri de 66 de etaje, intr-un loc pitoresc din regiune, Hongyag. Aproximativ 600 de oameni pot traversa podul la un moment dat.

Constructia este alcatuita din mai mult de 1.000 de geamuri din sticla de 4 cm grosime si este sustinuta de cabluri cu o greutate de peste 120 de tone.

„Podul este ca un dragon care se afla intre munti si ma simt ca si cum m-as plimba pe nori”, a spus un turist venit din orasul Shijiazhuang.

Poduri din sticla exista si in alte parti din China, inclusiv in Zhangjiajie, o destinatie turistica celebra, unde un pod lung de 430 metri, de 6 metri latime, este suspendat intre doua stanci abrupte la 300 de metri deasupra solului.

sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos