Cap Limpede

World

Regulile unui medic japonez pentru o viata sanatoasa si lunga

Cunoscutul medic japonez Shigeaki Hinohara, care a pus bazele medicinei moderne asiatice, a dezvaluit intr-un interviu pentru Japan Times care este secretul unei vieti lungi si sanatoase. Expert in longevitate, medic si presedinte emerit al Universitatii St. Luke, Shigeaki Hinohara a lasat in urma cele mai importante reguli care l-au ajutat sa aiba o viata sanatoasa si lunga (a murit la 105 ani), arata antena3.ro.

Medicul considera ca cel mai important element este prelungirea activitatii profesionale pe o perioada cat mai lunga si recomanda ca toti oamenii sa munceasca pana la cel putin 65 de ani. De asemenea, el promova cateva reguli simple, dar eficiente, pentru o viata lunga: fiti activi, distrati-va si mancati pentru a trai, nu traiti pentru a manca!

1. Nu stresa corpul cu reguli fixe. Energia vine din starea de bine, nu din a manca sau a dormi mult

2. Mentine-ti o greutate corporala normala

3. Planifica-ti intotdeauna activitatile

4. Distractia este cea mai simpla cale pentru a uita de durere

5. Nu fii obsedat de acumularea de lucruri materiale

6. Bucurati-va. ”In copilarie uitati de mancare si de somn. Asa si ca adulti, nu va stresati cu diete sau un regim de somn strict” spunea Hinohara.

Sursa: Time

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-102665").on("click", function(){ $(".com-click-id-102665").show(); $(".disqus-thread-102665").show(); $(".com-but-102665").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});