Cap Limpede

World

China anunta ca medicamentul antigripal Favipiravir are eficacitate in tratarea infectiei cu noul coronavirus

China a finalizat cercetarile clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat eficacitate clinica impotriva bolii provocate de noul coronavirus, COVID-19, a anuntat marti un oficial citat de agentia Xinhua.

Favipiravir, un medicament pentru gripa, aprobat pentru utilizare clinica in Japonia in 2014, nu a demonstrat reactii adverse evidente in studiul clinic, a declarat intr-o conferinta de presa Zhang Xinmin, directorul Centrului National pentru Dezvoltare Biotehnologica, aflat sub autoritatea Ministerului stiintei si Tehnologiei din China, scrie RTV.net.

Peste 80 de pacienti au participat la studiul clinic desfasurat intr-un spital din orasul Shenzhen, situat in provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre acesti pacienti au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost inclusi intr-un grup de control.

Rezultatele au demonstrat ca pacientii carora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus intr-un timp mai scurt in comparatie cu pacientii din grupul de control.

Un studiu clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universitatii Wuhan, a sugerat totodata ca efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun in comparatie cu cel observat la grupul de control.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici si ar trebui inclus in planul de diagnostic si tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang.

O companie farmaceutica chineza a primit aprobarea Administratiei Nationale pentru Produse Medicale pentru a produce in masa medicamentul si pentru a asigura o aprovizionare stabila, a adaugat Zhang, citat de Xinhua.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-104694").on("click", function(){ $(".com-click-id-104694").show(); $(".disqus-thread-104694").show(); $(".com-but-104694").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});